Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά αφερέγγυος» ο Μπουτάρης - iefimerida.gr

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά αφερέγγυος» ο Μπουτάρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη στηρίζει τελικά η Κουμουνδούρου για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από συνέλευση της «Ανοιχτής Πόλης».

Μετά από αρκετό καιρό διαβουλεύσεων και έντονης δυστοκίας για την εξεύρεση υποψηφίων και στη συμπρωτεύουσα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πορευτεί με τον γνώριμο για το κόμμα υποψήφιο.

Ο κ. Μηταφίδης ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στον δήμο ενώ κατηγόρησε ως «πολιτικά αφερέγγυο» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές. Επίσης δήλωσε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό.

«Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο», διεμήνυσε και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.

Στις τοποθετήσεις τους, μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς συγκρούσεις με τις μνημονιακές πολιτικές, και στον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της Ν.Δ., Σταύρο Καλαφάτη, για τη στάση του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Πρότειναν να γίνει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο την κοινή κάθοδο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» o αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, οι καθηγητές Αρις Καζάκος, Κώστας Χρυσόγονος, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης, αντιπροσωπεία των Ρομά, οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσσιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ