Αποκαλύψεων συνέχεια στη δίκη Παπαγεωργόπουλου: Σαξώνης, ο «επώνυμος» υπάλληλος και το άβατο του γραφείου του - iefimerida.gr

Αποκαλύψεων συνέχεια στη δίκη Παπαγεωργόπουλου: Σαξώνης, ο «επώνυμος» υπάλληλος και το άβατο του γραφείου του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προφίλ του πρώην ταμία στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, σκιαγράφησε κατά την κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Φώτης Σκαμπαρδώνης, συνάδελφος στο ίδιο γραφείο με τον καδικασθέντα.

Ο μάρτυρας που ήταν επίσης διαχειριστής πληρωμών στον δήμο, περιέγραψε τις σχέσεις του άλλοτε συναδέλφου του με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ως καθαρά υπαλληλικές, λέγοντας ότι μιλούσαν στο διάδρομο.

Όλοι στο δήμο γνώριζαν τον Σαξώνη, τόνισε και συμπλήρωσε ότι ήταν από τους «επώνυμους» υπαλλήλους λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. «Είχε τα μαγαζιά του, το τζιπ και το... καραβάκι του», ανέφερε χαρακτηριστικά, «από το 1996 άκουγα για τα μαγαζιά του, ήταν πιο άνετος οικονομικά από μας».

Θεωρείτο ως ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους του δήμου, είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Σκαμπαρδώνης, καθώς, όπως είπε, κατέβαινε στη δουλειά του ακόμη κι όταν είχε άδεια.

Πάντα κλείδωνε το συρτάρι του, ενώ δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει το γραφείο του, σημείωσε για τα 8 χρόνια που δούλευε στο ίδιο γραφείο με τον καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη συνάδελφό του.

Πριν από την έναρξη της κατάθεσης του μάρτυρα, ο Σαξώνης άφησε αιχμές σε βάρος του συγκατηγορουμένου του πρώην διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργου Γκαϊδατζή, με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο τελευταίος αποπειράθηκε να κλέψει φακέλους από το υπόγειο αρχείο του δήμου. «Δεν είχα δόλο. Πήγα να πάρω πράγματα που δεν ήταν απόρρητα», απάντησε ο Γκαϊδατζής, με παρέμβασή του ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας, Δημήτρης Νάιντος, ζήτησε να διωχθεί αυτεπαγγέλτως ο κατηγορούμενος για απόπειρα υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων..

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας ήταν, για άλλη μια φορά, η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης των Σαξώνη και Λεμούσια, γεγονός που υποχρέωσε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει πρόωρα τη διαδικασία. «Δεν θα γίνει μπάχαλο εδώ», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως και στους Λεμούσια και Σαξώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ