Ούλρικε Χάιντερ: Άλλη μία κόρη φιλοναζιστή μπαμπά από κούνια στο τιμόνι του αυστριακού ακροδεξιού BZÖ - iefimerida.gr

Ούλρικε Χάιντερ: Άλλη μία κόρη φιλοναζιστή μπαμπά από κούνια στο τιμόνι του αυστριακού ακροδεξιού BZÖ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τιμητική τους έχουν οι κόρες των ζωντανών ή εκλιπόντων ηγετών της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, καθώς εκτός από την ολοένα δημοφιλέστερη στη Γαλλία Μαρίνε Λεπέν, άλλη μία μαχητική κόρη αναλαμβάνει το καθήκον συνέχισης του έργου του πατέρα της.

Ο λόγος για την 37χρονη Ούλρικε Χάιντερ, πρωτότοκη κόρη του Γιεργκ Χάιντερ που απεβίωσε το 2008, η οποία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λογίζεται κι επισήμως πλέον επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος BZÖ στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, όπως δήλωσε η ίδια στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Σκοπός της να σώσει το κόμμα και να υπερασπιστεί τη μνήμη του «θερμοκέφαλου» ακροδεξιού πατέρα της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιεργκ Χάιντερ υπήρξε γόνος καθαρόαιμης ναζιστικής οικογένειας, εκπρόσωπος μίας λαϊκίστικης υπερσυντηρητικής δεξιάς που δεν δίσταζε να υμνεί τα «θετικά» του χιτλερικού καθεστώτος χωρίς ωστόσο να προσφεύγει σε τάγματα εφόδου.

Ο Χάιντερ ανέλαβε τα ηνία του Αυστριακού Κόμματος για την Ελευθερία (FPÖ) το 1986, καταφέρνοντας να διεκδικήσει με επιτυχία τη διακυβέρνηση της χώρας το 2000 μαζί με το ÖVP του Wolfgang Schüssel.

Ο Χάιντερ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2008, οδηγώντας ένα υπηρεσιακό Phaeton της VW. Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του (1,8 γρ.) ήταν σχεδόν τέσσερις φόρες πιο πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ