ΔΝΤ: Καμία σχέση με το δημοσίευμα των FT για τις ελληνικές τράπεζες -Κίτρινη κάρτα για την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Καμία σχέση με το δημοσίευμα των FT για τις ελληνικές τράπεζες -Κίτρινη κάρτα για την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνείται κάθε σχέση με το δημοσίευμα των Financial Times για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ εμφανιζόταν να υπολογίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες στα 20 δισ. ευρώ, την στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος επιμένει ότι το απαιτούμενο ποσό για τις συστημικές τράπεζες δεν ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε όμως, ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ταμείου ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν έχει την παραμικρή σχέση με το δημοσίευμα.

Η ίδια πηγή έδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για τη δημοσιονομική πολιτική, από την άλλη όμως έβγαλε κίτρινη κάρτα για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως επεσήμανε, ορισμένα μέτρα έχουν υλοποιηθεί μόνο κατά το ήμισυ των δεσμεύσεων που πηγάζουν από τα μνημόνια, ενώ σε ορισμένους τομείς, οι καθυστερήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Κατά την ίδια πηγή, το Ταμείο είναι λιγότερο διατεθειμένο να αποδεχθεί τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών ως ένα περιστασιακό φαινόμενο που οφείλεται στις πολιτικές ευαισθησίες σε σχέση με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, και περισσότερο κλίνει στο να θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας πολιτικής αδυναμίας να υπερπηδήσει τα κατεστημένα συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές.

Στο Ταμείο δεν θεωρούν ότι είναι ένα θέμα αντιμετώπισης των εκλογών, αλλά ένα ζήτημα που πρέπει να ιδωθεί στα πλαίσια της τρέχουσας αξιολόγησης ως απόδειξη πολιτικής βούλησης να αντισταθεί η κυβέρνηση σε τέτοια κατεστημένα συμφέροντα για να μπορέσει -όπως τόνισε η πηγή- ο επικεφαλής της αποστολής να πει στο δ.σ. του Ταμείου ότι υπάρχει ακόμα υποστήριξη για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ