Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Θρασύτατος υπάλληλος –κατηγορούμενος συνελήφθη να κλέβει έγγραφα από τα αρχεία του δήμου - iefimerida.gr

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Θρασύτατος υπάλληλος –κατηγορούμενος συνελήφθη να κλέβει έγγραφα από τα αρχεία του δήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απίστευτα επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η ημέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, του κυκλώματος υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποίο ο πρώην δήμαρχος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.Η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου σύμφωνα με τις οποίος, ένας από τους κατηγορούμενους, ο πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας, Γιώργος Καϊδατζής, επιχείρησε προ μερικών εβδομάδων να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο.

Επειτα από αυτή την αποκάλυψη, ο εισαγγελέας, ζήτησε να διχθεί αυτεπαγγέλτως ο κατηγορούμενος για απόπειρα υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων, ενώ, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο πρώην προϊστάμενος, συνελήφθη επ ' αυτοφώρω να κουβαλάει, κάτω από το μπουφάν του, τρεις φακέλους που αφορούσαν την παράδοση- παραλαβή της ταμειακής υπηρεσίας, για το έτος 2007.

Οι ίδιο οι υπάλληλοι τόνισαν ότι βρίσκονταν στο αρχείο για να αναζητήσουν έγγραφα για λογαριασμό της πολιτικής αγωγής, ενώ, όπως σημείωσαν, ο κατηγορούμενος τους παρακάλεσε να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση, κάτι που τους βρήκε κατηγορηματικά αντίθετους.

Σύμφωνα δε, με όσα έγιναν γνωστά, ακολούθησε λογομαχία, ενώ το περιστατικό έλαβε τέλος, όταν οι υπάλληλοι κατάφεραν να αποσπάσουν τους εν λόγω φακέλους.

Ο κ. Γκαϊδατζής, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι αναζητούσε έγγραφα για την υπεράσπισή του και δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο δημοτικό αρχείο.

«Είχα ενημερώσει την προϊσταμένη. Δεν μου είπε κάτι. Ήταν η πολλοστή φορά που κατέβηκα. Από τον Σεπτέμβριο έχω πάρει πολλά χαρτιά με παρόμοιο τρόπο» τόνισε, ενώ οι συνήγοροί του, έκαναν λόγο για επιλεκτική ροή εγγράφων από την πολιτική αγωγή.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διωχθεί ο κατηγορούμενος, επειδή όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο, πρότεινε να κινηθεί η διαδικασία μετά το πέρας της δίκης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ