ΥΠΑΝ: Πάνω από 5 δισ. η επένδυση στο Ελληνικό -Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει ΜΚΟ αποτροπής επενδύσεων - iefimerida.gr

ΥΠΑΝ: Πάνω από 5 δισ. η επένδυση στο Ελληνικό -Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει ΜΚΟ αποτροπής επενδύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται στο αμέσως προσεχές διάστημα ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη, η επένδυση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού μεγάλη ευκαιρία για την χώρα, λέγοντας: «Ένας χώρος αναξιοποίητος, γεμάτος ερειπωμένες εγκαταστάσεις θα μεταλλαχθεί σε μια νέα πόλη, με ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. Χωρίς κόστος, αλλά με όφελος για το Ελληνικό λαό καθώς η επένδυση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Μηταράκης δεν παρέλειψε να επικρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει να μετατρέψει τον δήμο της Αθήνας σε μια ΜΚΟ που θα ειδικεύεται στον ακτιβισμό και την αποτροπή επενδύσεων.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές για την έκταση. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές είναι η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η βρετανική London & Regional και η ισραηλινή Elbit, αν και υπάρχουν ερωτηματικά για την τελική συμμετοχή της.

Όσοι από τους τρεις συμμετάσχουν στην τελική φάση, θα υποβάλουν προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο της Ελληνικό Α.Ε. στην οποία έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο καθώς και η παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά.

Σύμφωνα με τα επιχειρηματικά πλανά των ενδιαφερόμενων, οι επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό, κυμαίνονται από 5 έως και 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας ( άμεσες και έμμεσες που θα δημιουργηθούν) εκτιμώνται σε 8.000-10.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ