Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη - iefimerida.gr

Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη

Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σιγά σιγά η γαλλο- ιαπωνική τριπλέτα των μίνι συμπληρώνεται, καθώς μετά το 108 της Peugeot εμφανίστηκαν και οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του C1 της Citroen, ενώ αναμένονται αυτές του Toyota Aygo, από το οποίο υπάρχει απλά μία δίκην ορεκτικού.

Αισθητικά το νέο C1 αν μη τι άλλο ξεχωρίζει με τη χαριτωμένη εμφάνισή του που ακολουθεί τη λογική του μεγαλύτερου Citroen C4 Picasso. Αυτό σημαίνει πως κι εδώ υπάρχουν ανεξάρτητοι προβολείς που θυμίζουν τόσο το Fiat 500, όσο και το πιο μεγάλο Nissan Juke.

Κατά τα άλλα το μήκος του νέου Citroen C1 είναι μόλις 3,46 μέτρα και το βάρος του 840 κιλά, ενώ η διάμετρος στροφής του των 9,6 μέτρων απλά επιβεβαιώνει την ευελιξία του. Στο εσωτερικό, από το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες, θα κυριαρχεί μια οθόνη αφής 7 ιντσών, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις θα έχουν και σύστημα οπισθοπορείας με κάμερα. Δεδομένο είναι πως ο χώρος αποσκευών θα κυμαίνεται από 196 έως και 780 λίτρα.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι κι εδώ δύο τρικύλινδροι: ένας χιλιάρης προέλευσης Toyota με 68 άλογα, σύστημα start stop και 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και ο μεγαλύτερος 1.2 VTi με 82 ίππους και 118 Nm. Και οι δύο εκδόσεις έχουν εκπομπή CO2 κάτω από τα 100 γραμμάρια, οπότε με τα νυν δεδομένα δεν θα επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας.

Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη | iefimerida.gr 0
Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη | iefimerida.gr 1
Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη | iefimerida.gr 2
Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη | iefimerida.gr 3
Και το Citroen C1 θα είναι στη Γενεύη | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο έκθεση Γενεύη Citroen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ