Πώς μία φράση κόστισε στην Deutsche Bank 900 εκατ. -Μετά θάνατον δικαίωση του μεγιστάνα Λέο Κιρχ - iefimerida.gr

Πώς μία φράση κόστισε στην Deutsche Bank 900 εκατ. -Μετά θάνατον δικαίωση του μεγιστάνα Λέο Κιρχ

Πώς μία φράση κόστισε στην Deutsche Bank 900 εκατ. -Μετά θάνατον δικαίωση του με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο Ρολφ Μπρόιερ δέχθηκε να δώσει συνέντευξη στο Bloomberg TV το 2002, δεν πίστευε ότι μία από τις φράσεις του θα κόστιζε στην Deutsche Bank 900 εκατ. ευρώ. Κι όμως, μία κουβέντα του τότε προέδρου του ΔΣ της τράπεζας προκάλεσε 12ετή δικαστική διαμάχη, από την οποία δικαιώθηκε -μετά θάνατον, όμως- ο μεγιστάνας του Τύπου, Λέο Κιρχ.

Οι κληρονόμοι του πέτυχαν διακανονισμό με την Deutsche Bank, κάτι που θα τους αποφέρει 900 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η Deutsche Welle. Ολα ξεκίνησαν όταν στη συνέντευξή του ο Μπρόιερ είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη πιστοληπτική ικανότητα του Κιρχ. Φράση που θεωρήθηκε ως η χαριστική βολή στην αυτοκρατορία του μεγιστάνα, η οποία ήδη είχε αρχίσει να κλυδωνίζεται από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Δύο μήνες αργότερα, το συγκρότημα υπέβαλε αίτηση για να υπαχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο. Το χρέος ανέρχονταν στα 6,5 δις ευρώ και η χρεοκοπία ήταν η μεγαλύτερη στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. Η καταστροφή έγινε ολοκληρωτική, όταν δύο μήνες αργότερα χρεοκόπησε και η εταιρεία χόλντινγκ Taurus.

Κάπου εκεί ξεκίνησε και η δικαστική διαμάχη του Κιρχ με την Deutsche Bank και τον Μπρόιερ, τον οποίο κατηγορούσε για παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου. Ο μεγιστάνας δεν έζησε να δει τη δικαίωση, αλλά πριν από λίγες ημέρες η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι συμβιβάστηκε με τους κληρονόμους του, κάτι που θα το πληρώσει ακριβά. Συγκεκριμένα, 775 εκατ. ευρώ, ενώ με τους τόκους το ποσό φτάνει περίπου στα 900 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση μπορεί να έκλεισε για τους απογόνους του Κιρχ, αλλά όχι και για την τράπεζα. Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, πιθανότατα τώρα η Deutsche Bank θα «κυνηγήσει» τον Μπρόιερ, ζητώντας αποζημίωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ