Ρατσιστικές προκλήσεις στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Ρόδου: Εσκισαν το Κοράνι – Πέταξαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Ρατσιστικές προκλήσεις στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Ρόδου: Εσκισαν το Κοράνι – Πέταξαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση επικρατεί στο νησί της Ρόδου έπειτα από προσπάθειες βεβήλωσης του μουσουλμανικού νεκροταφείου της πόλης, καθώς άγνωστοι έσκισαν το Κοράνι και ταυτόχρονα πέταξαν προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής στην είσοδο.Το θέαμα αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες μουσουλμάνοι που πήγαν στα μνήματα συγγενών τους, ενώ, αργότερα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αλλά και επίσημοι εκπρόσωποι της μουσουλμανική κοινότητα του νησιού.

Παρά το γεγονός ότι στην είσοδο του νεκροταφείου βρέθηκαν πολλές προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής, οι Αρχές είναι επιφυλακτικές και εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Όπως κατήγγειλε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο μουσουλμάνος συμπολίτης μας κ. Μουσταφά Σιέχ (πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου)

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου, Μουσταφά Σιέχ, τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν σκηνικό ένταση στο νησί. «Εάν το μάθουν οι Πακιστανοί που είναι και φανατικοί μουσουλμάνοι θα λιντσάρουν τους Χρυσαυγίτες» σημείωσε με νόημα στην «Ροδιακή»

Η Χρυσή Αυγή Ρόδου, πάντως, σε ανακοίνωσή της καταδικάζει το γεγονός και κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου.Η τ.ο. Ρόδου δηλώνει επίσημα ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ενέργεια και καταδικάζει το γεγονός.

Σας ενημερώνουμε ότι το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου αποτελεί για μας πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης έχουμε να σας δηλώσουμε η Χρυσή Αυγή δεν κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ότι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματος μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου. »

Ρατσιστικές προκλήσεις στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Ρόδου: Εσκισαν το Κοράνι – Πέταξαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr 0

Ρατσιστικές προκλήσεις στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Ρόδου: Εσκισαν το Κοράνι – Πέταξαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες και Βίντεο rodiaki

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ