Κυβέρνηση: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα -Εχουμε λύσεις για γάλα και φάρμακα - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα -Εχουμε λύσεις για γάλα και φάρμακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα, στα περισσότερα θέματα, βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν βρεθεί λύσεις στο θέμα του γάλακτος και στο θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κεδίκογλου, εκτίμησε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές.Με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, αποφάσισε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την Τρόικα. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών επήλθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης «θα απομένει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του 80% των θεμάτων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού (σ.σ. σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία), ενώ αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

Λίγο πριν από τη σύσκεψη, πάντως, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει το δικό της πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του «πώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αναδείχθηκε σε Βίβλο»; Ανέφερε μάλιστα σαν παραδείγματα των ελληνικών προτάσεων: το θεσμικό πλαίσιο για τις «κλινικές μελέτες» (μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και νοσοκομείων), αλλά και την αδειοδότηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ, με σκοπό την προσέκλυση πελατών από το εξωτερικό και την προώθηση των ελληνικών φαρμάκων.

Τα διαρθρωτικά μέτρα που ζητάει η Τρόικα για να δώσει πράσινο φως για τη δόση

Στη λίστα των διαρθρωτικών μέτρων που αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» τη δόση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων και απολύσεις 4.000. Παράλληλα οι δανειστές απαιτούν ακόμα:

Φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ