Εντολή για σύλληψη αξιωματούχων στην Ουκρανία -Αναζητούνται πρώην υπουργός και γενικός εισαγγελέας - iefimerida.gr

Εντολή για σύλληψη αξιωματούχων στην Ουκρανία -Αναζητούνται πρώην υπουργός και γενικός εισαγγελέας

Εντολή για σύλληψη αξιωματούχων στην Ουκρανία -Αναζητούνται πρώην υπουργός και γ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σοβαρά εγκλήματα κατά του ουκρανικού λαού αναζητούνται ο πρώην υπουργός Εσόδων και ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, για τους οποίους έδωσε εντολή σύλληψης το κοινοβούλιο.

Οπως δήλωσε ο Ολεχ Μαχνίτσκι, που εκτελεί χρέη γενικού εισαγγελέα «έχει αρχίσει έρευνα και μια ερευνητική-επιχειρησιακή ομάδα εργάζεται για τη προφυλάκιση των προσώπων αυτών προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφερόμενος στον πρώην υπουργού Ολεκσάντερ Κλιμένκο και τον πρώην γενικού εισαγγελέα, Βίκτορ Πσόνκα.

Μάλιστα, κατά τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αρσεν Αβάκοφ, η αστυνομία συνεργάζεται με την υπηρεσία κρατικής ασφάλειας και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας «σοβαρών εγκλημάτων κατά του ουκρανικού λαού, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαπράχθηκαν από πρώην αρχηγούς του κράτους».

Την ίδια ώρα, αναζητείται η λύση για να επανέλθει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, κάλεσε τους βουλευτές να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας έως την Τρίτη. Παράλληλα έκανε έκκληση να ξεκινήσουν αμέσως οι σχετικές συζητήσεις, μία ημέρα έπειτα από την απόφαση του κοινοβουλίου να καθαιρέσει τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ