«Ανακωχή» δήλωσαν και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας στην Ουκρανία -Πλήρως απομονωμένος ο Γιανουκόβιτς - iefimerida.gr

«Ανακωχή» δήλωσαν και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας στην Ουκρανία -Πλήρως απομονωμένος ο Γιανουκόβιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου εμφανίστηκαν οι επικεφαλής και των τεσσάρων Σωμάτων ασφαλείας της Ουκρανίας -συμπεριλαμβανομένης της ειδικής μονάδας καταστολής Μπερκούτ- για να δηλώσουν ότι οι άνδρες τους δεν πρόκειται να εμπλακούν σε άλλες συγκρούσεις με τον ουκρανικό λαό.

Οι τέσσερις αξιωματούχοι μιλούσαν εκ μέρους της μονάδας αλεξιπτωτιστών, της Μπερκούτ, της μονάδας ειδικών αποστολών Αλφα και της υπηρεσίας πληροφοριών του Στρατού.

Είχε προηγηθεί ο διορισμός του βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αρσέν Αβάκοφ, από τη Βουλή στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Αβάκοφ, στενός συνεργάτης της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, εξελέγη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου με 275 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 324 βουλευτών.

Ο προκάτοχός του, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο -υπέρμαχος της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ένας από τους πιο μισητούς εκπροσώπους της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς παύθηκε την Παρασκευή. Η παύση του εγκρίθηκε με 332 ψήφους υπέρ σε σύνολο 383 βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ΟΥΚΡΑΝΙΑ ειδικές δυνάμεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ