Εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό – Διάσταση απόψεων και κλίμα έντασης - iefimerida.gr

Εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό – Διάσταση απόψεων και κλίμα έντασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέραν των εσωτερικών ζητημάτων, στα οποία κατά καιρούς εμφανίζονται διαφορετικές απόψεις, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πεδίο διαφωνίας αναπτύχθηκε και για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος σε κλίμα έντασης διεξήχθη, το απόγευμα της Παρασκευής, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την στάση του κόμματος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Φαίνεται λοιπόν πως η Αριστερή Πλατφόρμα συντάχθηκε με τους ΠαΣοΚογενείς της Σοσιαλιστικής Τάσης, οι οποίοι δια του κ. Αλ. Μητρόπουλου κατέθεσαν την πρόταση να απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο σχέδιο συμφωνίας.

Είναι ενδεικτικό ότι από την ιστοσελίδα iskra.gr η Αριστερή Πλατφόρμα έχει επί της ουσίας ταχθεί κατά του νέου σχέδιου συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω η προεδρική πλειοψηφία υπό τον κ. Τσίπρα εμφανίστηκε στην συνεδρίαση πολύ πιο διαλλακτική και διαφώνησε εξ αρχής με την απόρριψη.

Ενδέχεται η αναζήτηση συμβιβαστική λύσης στο κεντρικό όργανο να μην ολοκληρωθεί την Παρασκευή και πάντως διαφαίνεται ότι το θέμα πιθανώς να αποτελέσει άλλο ένα σημείο τριβής και δοκιμασίας των εσωκομματικών συσχετισμών.

Λήξη «συναγερμού» για Βουδούρη

Λήξαν θεωρείται το "θέμα" με την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου.Ωστόσο, για άλλη μία φορά στη χθεσινή συνεδρίαση η Αριστερή Πλατφόρμα διατύπωσε τη διαφωνία της, λέγοντας πως «Δεν θα μας κάνει καλό ούτε πολιτικά, ούτε εκλογικά. Είναι ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας».Πάντως, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε όλο αυτό τον καιρό, έχουν καλέσει τον κ. Βουδούρη οι Τοπικές της Πελοποννήσου, προκειμένου να οργανώσουν την εκλογική μάχη και σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη "συνάντηση" θα είναι με αυτήν της Κοερινθίας που είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά του.Τέλος, εντός της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται και η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ