Στη διάθεση της δικαιοσύνης για τη ΜΚΟ ο Ρόντος -Κατέθεσε για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή - iefimerida.gr

Στη διάθεση της δικαιοσύνης για τη ΜΚΟ ο Ρόντος -Κατέθεσε για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Στη διάθεση της δικαιοσύνης για τη ΜΚΟ ο Ρόντος -Κατέθεσε για το σχέδιο δολοφονί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε δύο διαδοχικές ημέρες ο Αλεξ Ρόντος, για διαφορετικές υποθέσεις. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών για την υπόθεση της επίμαχης ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων, ενώ κατάθεσε και για το καταγγελλόμενο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Ο νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, εμφανίστηκε με τον συνήγορό του στο ανακριτικό γραφείο και δήλωσε στην Μαρίνα Ευαγγέλου, που χειρίζεται την υπόθεση με την ΜΚΟ πως θα προσέλθει ενώπιόν της, όποτε κληθεί. Παράλληλα δήλωσε τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η εμπλοκή του κ. Ρόντου στην υπόθεση με τις χρηματοδοτήσεις 9 εκατ. ευρώ της επίμαχης ΜΚΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχει ήδη προφυλακιστεί, αφορά την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ, ο κ. Ρόντος βρέθηκε και την Παρασκευή στην Ευελπίδων, καθώς κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου Τακτικού Ανακριτή Δημήτρη Φούκα που χειρίζεται τη δικογραφία που αφορά το καταγγελλόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής του. Η κλήση του κ. Ρόντου σε κατάθεση, αφορά έγγραφο, που εξετάζεται από την ανάκριση, σύμφωνα με το οποίο η όλη επιχείρηση εναντίον του τότε πρωθυπουργού, που φέρεται να είχε εξελιχθεί σε δύο στάδια το 2008-2009, ήταν σε γνώση του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ