Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη θέμα ταμπού βάζει στο μικροσκόπιο το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC πραγματοποιώντας «αυτοψία» σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη. Το περίφημο «Paradise» που βρίσκεται στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.Ο συντάκτης διερευνά τον πληρωμένο έρωτα στη χώρα της Ανγκελας Μέρκελ και ξεκινάει από το επιβλητικό «Paradise» το οποίο κόστισε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, λειτουργεί ανελλιπώς από το 2008 και είναι μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις της χώρας.

Από τη στιγμή που η Γερμανία νομιμοποίησε την πορνεία, το 2002, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια «βιομηχανία» του σεξ και η χώρα αποτελεί ακόμη έναν παράδεισο για τον «ροζ» τουρισμό.

Ενδεικτικά μερικά στοιχεία που αναφέρει το κανάλι: Σε ημερήσια βάση, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνδρες «επισκέπτονται» οίκους ανοχής, ενώ οι ροζ επιχειρήσεις πραγματοποιούν τζίρο της τάξης των 14,5 δισ ευρώ το χρόνο.

Το 65% των εκδιδόμενων γυναικών προέρχεται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ενώ, οι διαφημίσεις είναι καθόλα νόμιμες και τις βρίσκει κανείς ακόμη και σε τεράστιας κυκλοφορίας εφημερίδας όπως η Bild.

Ο «ροζ» τουρισμός σώζει και τους Δήμους

Μάλιστα, η επικερδείς αυτές επιχειρήσεις προσφέρουν σημαντική ανάσα και σε δήμους που είναι πνιγμένοι στα χρέη, καθώς, δημοτικά συμβούλια επιβάλλουν φόρο στις εκδιδόμενες γυναίκες.

Για παράδειγμα οι ιερόδουλες στο Ντόρτμουντ, περίπου πριν από μια δεκαετία, αναγκάστηκαν να αγοράζουν ένα «εισιτήριο» για κάθε ημέρα εργασίας, αξίας 6 ευρώ. Αυτό γιατί ο Δήμος έψαχνε εναγωνίως 750.000 ευρώ για να καλύψει μια τρύπα στα ταμεία του.

Ο αριθμός των γυναικών που δουλεύουν σε οίκους ανοχής και στους δρόμους ανέρχεται σε 400.000, κάτι που σημαίνει ότι οι ιερόδουλες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Σε ότι αφορά τις κοινωνικές παροχές, οι νόμιμες εκδιδόμενες γυναίκες δικαιούνται σύνταξη και υγειονομική κάλυψη.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Paradise Island Entertainment, στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να ανοίξει και ακόμη ένα μεγαθήριο στα σύνορα με την Γαλλία. Η νέα αυτή επιχείρηση στο Σάαρμπουκεν αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων Γάλλων που βρίσκονται εντελώς δίπλα.

Ο τεράστιος οίκος ανοχής, κοστίζει 4.5 εκατομμύρια ευρώ, θα φιλοξενεί 90 πλήρους απασχόλησης ιερόδουλες και ακόμη 45 μόνιμους υπαλλήλους. Οι Αρχές της πόλης, πάντως, προβληματισμένες μιας και δεν μπορούν να ελέγξουν την ακμάζουσα βιομηχανία του σεξ στην πόλη.
Στην πόλη εργάζονται ήδη 1.000 ιερόδουλες, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός της είναι μόλις 170.000 κάτοικοι.

Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γιατί το BBC θεωρεί τη Γερμανία τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης: Βουτιά στον «Παράδεισο» του πληρωμένου έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ