Ξανά στους δρόμους τα ταξί - iefimerida.gr

Ξανά στους δρόμους τα ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από συνεδρίαση περίπου 5,5 ωρών η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας του κλάδου με ψήφους 13 υπέρ έναντι 6 κατά.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού και εκπροσώπων των αυτοκινητιστών, παρουσιά περιφερειαρχων από όλη τη χώρα, από την οποία συζήτηση προέκυψε ότι οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν οτι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης των αιρετών στα γραφεία της Ενωσής τους.

Στη συζήτηση, υπό τον κ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρης Γιαννακίδης.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς. Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπως δήλωναν στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.

Πάντως και σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και επιβάλλουν στους οδηγούς των οχημάτων να διέλθουν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

Επίσης έχουν σταθμεύσει στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού, περίπου 60 ταξί, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δηλώσεις Προέδρου ΣΑΤΑ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, που έγινε σε έντονο κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποδοκιμάστηκε έντονα από συναδέλφους του για την απόφαση.

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα ενημερώνονται με φυλλάδια για το πρόβλημα του κλάδου και ευχαρίστησε την κοινωνία, η οποία συμπαραστάθηκε στον αγώνα ιδιοκτητών ταξί, τον πολιτικό κόσμο, τον β΄βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους περιφερειάρχες, οι οποίοι «έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στη διαβούλευση για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έως ότου ανοίξει και πάλι η Βουλή, αναγνωρίζοντας «το δημόσιο συμφέρον, τον σεβασμό προς τους πολίτες της χώρας και την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για το μέλλον τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκτακτη συνεδρίαση, 13 εκπρόσωποι σωματείων από όλη την Ελλάδα ψήφισαν υπέρ της αναστολής και έξι κατά. Κατά της αναστολής των κινητοποιήσεων ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και δύο από την Αθήνα.

Απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Ρόδο και τη Σύρο.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζοντας καθοριστική την παρέμβαση των 13 περιφερειαρχών, διεμήνυσε: «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο έναντι των ιδιοκτητών ταξί και κυρίως θα είμαστε ουσιαστικά - κι όχι τυπικά- παρόντες στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή όσο και τα όποια δίκαια αιτήματα του κλάδου, ιδιοκτητών και οδηγών».

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα οι περιφερειάρχες θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να έχουν μια καταρχήν συζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ