Η Die Welt ξεμπροστιάζει ανελέητα την Ελλάδα, με αφορμή τη μεγάλη ρεμούλα των ΜΚΟ - iefimerida.gr

Η Die Welt ξεμπροστιάζει ανελέητα την Ελλάδα, με αφορμή τη μεγάλη ρεμούλα των ΜΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπήρξαν εποχές κατά τις οποίες τα κρατικά ταμεία στην Ελλάδα λειτουργούσαν σαν καταστήματα αυτο-εξυπηρέτησης (self-service) για άτομα που στήνουν δουλειές και έχουν καλές διασυνδέσεις» αναφέρει με ιδιαίτερα ωμό τόνο, αναλυτικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με τον απλό και ηχηρό τίτλο: «Η μεγάλη ρεμούλα των ΜΚΟ στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα:

«Παρά το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα απάτης και κατάχρησης, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των ολοένα και αυστηρότερων όρων των διεθνών δανειστών, ωστόσο υπήρχε μία "περιοχή" που παρέμενε ταμπού: οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Περίπου 6.000 τέτοιες οργανώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα, οι οποίες δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ σοβαρά από τις οικονομικές αρχές. Στο μεταξύ, 3.000 εξ αυτών ελέγχονται πλέον από τους δημόσιους ελεγκτές, με τα πρώτα δείγματα να είναι τουλάχιστον σοκαριστικά.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ορισμένες δεν ήταν ούτε φιλανθρωπικές ούτε κοινωφελείς, αλλά μοναδικός τους στόχος ήταν ο αυτοπλουτισμός.

Αυτό που μένει τώρα είναι να λογοδοτήσουν οι ένοχοι ενώπιον του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο πόσα χρήματα των φορολογουμένων έκαναν φτερά, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για διψήφιους αριθμούς εκατομμυρίων, και τούτο μόνο για την περίοδο 2000 έως 2004».

Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ΜΚΟ -όπως το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» και το «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.)- που έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΜΚΟ Die Welt ρεμούλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ