Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη γκρεμίζει τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ - iefimerida.gr

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη γκρεμίζει τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μικρή ανάπαυλα, τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια ξαναγύρισαν σήμερα στο "κόκκινο" καθώς επανέκαμψαν οι φόβοι για διάδοση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ευρωζώνης και ιδίως στην Ισπανία και την Ιταλία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα έκτακτα προγράμματα αναχρηματοδότησης προς τον τραπεζικό τομέα με τη διενέργεια τουλάχιστον μίας εξάμηνης δημοπρασίας για την παροχή ρευστότητα και επιπλέον θα διατηρηθούν τα αντίστοιχα τριμηνιαία για όσο διάστημα χρειαστεί και πάντως ως το τέλος του έτους.

Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή για να επανέλθει η ηρεμία στις αγορές.

Λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια κατέγραφαν μεγάλες απώλειες: η Ζυρίχη έχανε 3,2%, το Μιλάνο 3,17%, και το Λονδίνο 3,08%--πριν κλείσει με πτώση 3,43%. Στο Παρίσι οι απώλειες ξεπέρασαν το 2% αλλά οι συναλλαγές διακόπηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax έχανε 3,60% πέφτοντας στις 6.401 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η συνεδρίαση ξεκίνησε με ισχυρή πτώση τόσο για το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones (-2,28%) όσο και για το δείκτη Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας (-2,89%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ