Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε ανησυχία για το αιματοκύλισμα της Ουκρανίας, ένα άλλο πολιτικό δράμα εκτυλίσσεται στην άλλη άκρη του πλανήτη. Ατελείωτες διαδηλώσεις, φλεγόμενα κτίρια, οδομαχίες, κατηγορίες για πραξικόπημα. Εδώ και 15 ημέρες η Βενεζουέλα του Νίκολας Μαδούρο βυθίζεται σε μια τεράστια κρίση που μοιάζει με την εξέγερση της Τιεναμέν, μακριά από τα βλέμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Την νύχτα της Πέμπτης εκατοντάδες διαδηλωτές διαλύθηκαν από την αστυνομία στους δρόμους του Καράκας, ενώ ένας φοιτητής 21 ετών έπεφτε νεκρός, ο 4ος κατά σειράν. Εδώ και δύο εβδομάδες η χώρα σείεται από φοιτητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από την επαρχία εναντίον της έλλειψης ασφάλειας (24.000 ανθρωποκτονίες το 2013) και στη συνέχεια εναντίον της οικονομικής κρίσης και του πληθωρισμού -ρεκόρ (πάνω από 56%) και την έλλειψη τροφίμων που πλήττει τη χώρα.
Οπως και στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει την συντηρητική αντιπολίτευση ότι στηρίζεται πάνω στις φοιτητικές διαδηλώσεις, για να κάνει πραξικόπημα. Εχθρός νούμερο ένα για τον Μαδούρο είναι οι ΗΠΑ, καθώς και ο συντηρητικός ηγέτης της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε.

Εκδιώκει πρέσβεις των ΗΠΑ και το CNN ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κάλεσε CNN να «διορθώσει» τον τρόπο που καλύπτει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, απειλώντας ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο με «απέλαση» από τη χώρα.
«Έχω ζητήσει από τον υπουργό πληροφοριών να μεταφέρει στο CNN ότι έχουμε ξεκινήσει τη διοικητική διαδικασία για να τους απομακρύνουμε από τη Βενεζουέλα , εάν δεν διορθωθεί ( η συμπεριφορά τους)» δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση. «Φτάνει πια! Δεν θα αποδεχτώ τον πόλεμο προπαγάνδας ενάντια στη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε
«Δεν έχουμε κανένα επίσημο σχόλιο αυτή τη στιγμή από όσα είπε ο πρόεδρος Μαδούρο σχετικά με το CNN» ανέφερε η Μπριτζίτ Λεινίγκερ, εκπρόσωπος του CNN μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Ρόιτερς.
Ο Νίκολας Μαδούρο χρησιμοποιεί τακτικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την προώθηση της εικόνας του, ως διαδόχου του Ούγκο Τσάβες.

Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Βενεζουέλα: Αυτή η άλλη Ουκρανία για την οποία μιλάμε λιγότερο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ