Μια ιστορία που ραγίζει καρδιές: Ακρωτηριασμένος σκύλος δίνει δύναμη και ζωή σε ένα ηρωικό αγοράκι με σπάνιο σύνδρομο [βίντεο] - iefimerida.gr

Μια ιστορία που ραγίζει καρδιές: Ακρωτηριασμένος σκύλος δίνει δύναμη και ζωή σε ένα ηρωικό αγοράκι με σπάνιο σύνδρομο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε να είναι άλλη μια τρυφερή ιστορία ενός σκύλου με τον λιλιπούτειο ιδιοκτήτη του, όμως αυτή η ιστορία αναδεικνύει το μεγαλείο της συγκινητικής φιλίας του Haatchi -ενός γιγαντόσωμου ποιμενικού ακρωτηριασμένου στο ένα του πόδι - με τον Οwen, ενός πραγματικά θαρραλέου μικρού που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο μυοπάθειας.

Ο μόλις 7 ετων Owen Howkins διαγνώστηκε με το σύνδρομο Schwartz-Jampel, μια ιδιάζουσα μορφή μυοπάθειας κατά την οποία παρουσιάζεται μια μόνιμη διόγκωση - σύσπαση των μυών.

Όταν αντιλήφθηκε την ιδιαίτερη κατάστασή του ο μικρός παρουσίασε συμπτώματα αγοραφοβίας, με αποτέλεσμα να μη θέλει να βγει από το σπίτι του. Όλα άλλαξαν όμως όταν στο σπίτι της οικογένειας έφθασε ο Haatchi, ένας τρίποδος ποιμενικός που επέζησε από θαύμα αφου παρασύρθηκε από τρένο. Ο Haatchi ακρωτηριάστηκε όταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας τον έδεσε στις γραμμές του τρένου με συνέπεια να κοπεί το ένα του πόδι κι η ουρά.

Πριν την άφιξη του Haatchi ο Owen δεν ήθελε να βγει καθόλου έξω, ήταν αγοραφοβικός, φοβόταν τον κόσμο, όταν ξεκίνησε το σχολείο τα πράγματα έγιναν χειρότερα, εξήγησε η θετή μητέρα του Owen, όμως ο ερχομός του σκύλου ήταν το καλύτερο γιατρικό. «Πλέον έχει γίνει πολύ κοινωνικός, δεν φοβάται τους άλλους ανθρώπους και πηγαίνει συνέχεια σε διαγωνισμούς σκύλων μαζί με τον Haatchi», ανέφερε και από ένα φοβισμένο παιδί εξελίχθηκε σε έναν εξωστρεφή άνθρωπο ο οποίος θέλει να μιλάει σε όλους για το σκύλο του.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ο Haachi είναι στη ζωή μου, με κάνει να χαμογελάω όλη την ώρα. Είναι ο καλύτερος μου φίλος», αναφέρει γεμάτος χαρά στο ντοκιμαντέρ ο μικρός Owen.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ