«Μαύρο» στον Ολάντ -Η Greenpeace ξεφόρτωσε ένα βουνό κάρβουνο στα Ηλύσια Πεδία [εικόνα] - iefimerida.gr

«Μαύρο» στον Ολάντ -Η Greenpeace ξεφόρτωσε ένα βουνό κάρβουνο στα Ηλύσια Πεδία [εικόνα]

«Μαύρο» στον Ολάντ -Η Greenpeace ξεφόρτωσε ένα βουνό κάρβουνο στα Ηλύσια Πεδία [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, εδώ και καιρό, είναι σε ιστορικά χαμηλά, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι θα τον «μαυρίσουν» με αυτό τον τρόπο οι ψηφοφόροι. Ακτιβιστές της Greenpeace αιφνιδίασαν την ασφάλεια και άδειασαν ένα φορτηγό με κάρβουνο, στο κατώφλι της προεδρικής κατοικίας, στο Παρίσι.

Το περιστατικό έγινε μόλις λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ. Δώδεκα μέλη της Greenpeace συνελήφθησαν, ενώ πέρα από το κάρβουνο, είχαν και δύο κοντέινερ με πυρηνικά απόβλητα. Σύμφωνα με τους ίδιους, το νερό που περιείχε ραδιενεργό τρίτιο σε υψηλά επίπεδα δεν ήταν επικίνδυνο, από τη στιγμή που δεν το έριξαν στο δρόμο.

Η αστυνομία έσπευσε να κλείσει το δρόμο και συνεργεία καθαρισμού με φτυάρια, γρήγορα μάζεψαν το κάρβουνο από το οδόστρωμα. Με αυτή την κίνησή τους οι ακτιβιστές ήθελαν να στείλουν στον Ολάντ και την Μέρκελ το μήνυμα να εγκαταλείψουν τις πηγές ενέργειας που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως η πυρηνική και το κάρβουνο, και να κάνουν στροφή προς άλλες μορφές. Βέβαια, πέρα από αυτό, το περιστατικό προκάλεσε ερωτηματικά και για το επίπεδο της ασφάλειας, έξω από την προεδρική κατοικία.

«Μαύρο» στον Ολάντ -Η Greenpeace ξεφόρτωσε ένα βουνό κάρβουνο στα Ηλύσια Πεδία [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ