Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη - iefimerida.gr

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 50ά του γενέθλια γιόρτασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα. Χωρίς την οικογένειά του που κάνει διακοπές στο εξωτερικό, ο Ομπάμα μετέβη στο σπίτι του στο Σικάγο όπου και διοργάνωσε το πάρτι των γενεθλίων του, συνδυάζοντάς το με έρανο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2012.
Οι προσκεκλημένοι κλήθηκαν να καταβάλουν αντίτιμο εισόδου αξίας 50 έως και 35.800 δολάρια το άτομο.
Χιλιάδες είναι τα μηνύματα και οι ευχετήριες κάρτες που έχουν σταλεί από νωρίς το πρωί στον Λευκό Οίκο για τα γενέθλια του πρώτου έγχρωμου προέδρου των ΗΠΑ ενώ εκδηλώσεις και πάρτι οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα από οπαδούς του Δημοκρατικού κόμματος.

Με τη ευκαιρία των γενεθλίων του η iefimerida καταγράφει γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες από τα παιδικά του χρόνια έως την εγκατάστασή του στο λευκό Οίκο.

Born in Hawai
Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Χουσεϊν Ομπάμα ο δεύτερος, γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1961 είναι ο πρώτος αφροαμερικανός καθώς και ο πρώτος γεννημένος στη Χαβάη που καταλαμβάνει τη θέση αυτή.
Γεννημένος στη Χονολουλού, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Ως δικηγόρος εργάστηκε για τα πολιτικά δικαιώματα και δίδαξε συνταγματικό δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου στο Σικάγο από το 1992 έως το 2004.

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη  | iefimerida.gr 0


Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1961 και χώρισαν το 1964 όταν ο πατέρας του πήγε για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ξαναπαντρεύτηκε και γύρισε στην Κένυα, επέστρεψε δε μόνο μια φορά το 1971 στη Χαβάη για να δει το γιό του. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1982.

Ζώντας στην Ινδονησία


Μετά από το διαζύγιό της, Ντάνχαμ παντρεύτηκε τον ινδονησιακής καταγωγής φοιτητή Λόλο Σοετόρο που φοιτούσε σε κολέγιο στη Χαβάη. Οταν ο δικτάτορας Σουχάρτο κατέλαβε την εξουσία στην Ινδονησία το 1967 ανακάλεσε όλους τους φοιτητές της Ινδονησίας που σπουδάζαν στο εξωτερικό. Αυτό είχε ως συνέπεια να μετακομίσει και ο 6χρονος τότε Μπάρακ σε μια μια γειτονιά της Τζακάρτα όπου ως την ηλικία των 10 ετών φοίτησε σε τοπικά σχολεία, μεταξύ των οποίων και στη Σχολή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη  | iefimerida.gr 3

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη  | iefimerida.gr 4

Αλκοόλ, μαριχουάνα και κοκαϊνη

Ο Ομπάμα έχει επίσης γράψει και μιλήσει σχετικά με τη χρήση αλκοόλ, μαριχουάνας και κοκαϊνης κατά τη διάρκεια της εφηβείας του για να «απαντήσει σε ζητήματα που είχε στο μυαλό του.»

Τα άγνωστα παιδικά χρόνια ενός πλανητάρχη  | iefimerida.gr 5

Στα μέσα του 1981, ο Ομπάμα μετέβη στην Ινδονησία για να επισκεφθεί τη μητέρα του και την ετεροθαλή αδελφή του Μάγια, και επισκέφθηκε τις οικογένειες των φίλων του από το κολέγιο στο Πακιστάν και την Ινδία.
Αργότερα το 1981, μετεγγράφη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όπου ειδικεύτηκε στην πολιτική επιστήμη, με ειδικότητα στις διεθνείς σχέσεις και αποφοίτησε με Bachelor of Arts το 1983.
Δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του, ο Ομπάμα προσλήφθηκε στο Σικάγο ως διευθυντής του έργου Ανάπτυξη Κοινοτήτων (DCP).

Το ταξίδι στην Ευρώπη
Στα μέσα του 1988, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια για πέντε εβδομάδες στην Κένυα, όπου συνάντησε πολλούς από τους συγγενείς του πατέρα του για πρώτη φορά.
Στα τέλη του 1988, ο Ομπάμα άρχισε τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Επιλέχτηκε ως συντάκτης της Νομικής Επιθεώρησης του Χάρβαρντ, στο τέλος του πρώτου έτους του και πρόεδρος του περιοδικού στο δεύτερο έτος του.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επέστρεψε στο Σικάγο, όπου εργάστηκε ως καλοκαιρινός
Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, το 1991, επέστρεψε στο Σικάγο.
Η εκλογή του Ομπάμα ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νομικής Επιθεώρησης του Χάρβαρντ, κέρδισε την εθνική προσοχή των μέσων ενημέρωσης και οδήγησε σε μια σύμβαση έκδοσης για ένα βιβλίο για τις φυλετικές σχέσεις, η οποία εξελίχθηκε σε προσωπικά απομνημονεύματα. Το χειρόγραφο δημοσιεύθηκε στα μέσα του 1995 υπό τον τίτλο «Ονειρα από τον πατέρα μου».

Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγου για δώδεκα χρόνια -ως λέκτορας αρχικά (1992-1996), και ως Senior Lecturer στη συνέχεια (1996-2004) –διδάσκοντας συνταγματικό δίκαιο.

Πολιτική σταδιοδρομία
Η πολιτική του σταδιοδρομία άρχισε το 1996 όταν εξελέγη για πρώτη φορά γερουσιαστής στο Ιλινόις. Από την πρώτη στιγμή κέρδισε τη διακομματική υποστήριξη για την ηθική αναμόρφωση της νομοθεσίας και των νόμων της υγειονομικής περίθαλψης.

Τον Μάιο του 2002, ο Ομπάμα ανέθεσε μια δημοσκόπηση για να αξιολογήσει τις προοπτικές του να εκλεγεί στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2004.
Τον Ιούλιο του 2004, ο Ομπάμα εκφώνησε την κεντρική ομιλία στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο 2004 στη Βοστώνη, η οποία είχε καλή υποδοχή.
Το Νοέμβριο του 2004 ο Ομπάμα κέρδισε με το 70% των ψήφων. [64]
Ο Ομπάμα ορκίστηκε ως γερουσιαστής στις 4 Ιανουαρίου, 2005.

Πρόεδρος των ΗΠΑ
Στις 10 Φεβρουαρίου 2007, ο Ομπάμα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στις 4 Νοεμβρίου, ο Ομπάμα κέρδισε την προεδρία με 365 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 173 που έλαβε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ