Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα, στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1 -Επειτα από 39 χρόνια… - iefimerida.gr

Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα, στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1 -Επειτα από 39 χρόνια…

Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1. Μετά από 39
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε όλα τα χρόνια που υπάρχει η Φόρμουλα 1 μόλις 2 γυναίκες έχουν λάβει επίσημα μέρος σε Γκραν Πρι. Συμπτωματικά είναι και οι δύο ιταλίδες: η Maria Teresa de Filippis, το 1958 στο τότε βελγικό Γκραν Πρι και η Lella Lombardi, που το 1975 τερμάτισε 6η στο ισπανικό Γκραν Πρι, θέση που είναι βέβαια η καλύτερη που έχει καταλάβει ποτέ γυναίκα.

Του χρόνου, τη σαιζόν 2015 δηλαδή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε ξανά γυναίκα πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου. Πιο συγκεκριμένα πίσω από το τιμόνι μιας Sauber, μιας και η ελβετική ομάδα συνεργάζεται ήδη με την Ελβετή Simona de Silvestro. Η οποία είναι μεν η πιλότος δοκιμών, αλλά ο απώτερος στόχος είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα –σωματικά και ψυχολογικά- να πάρει τη σούπερ λισάνς (το «δίπλωμα» που επιτρέπει τη συμμετοχή στη Φόρμουλα 1) και από του χρόνου να έχει επίσημα πια τη θέση στο ένα από τα δύο κόκπιτ.

H de Silvestro πάντως δεν είναι άπειρη. Πριν από 7 χρόνια πήγε στις ΗΠΑ, όπου αρχικά μετείχε στη Φόρμουλα BMW. To 2010 μεταπήδησε στη σειρά Indy 500, όπου και στο βάθρο ανέβηκε (σε ένα σιρκουί πόλης) και «Rookie of the Year» αναδείχθηκε. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει και στην πολύ πιο απαιτητική Φόρμουλα 1...

Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα, στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1 -Επειτα από 39 χρόνια… | iefimerida.gr 0

Simona de Silvestro

Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα, στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1 -Επειτα από 39 χρόνια… | iefimerida.gr 1

Lella Lombardi

Maria Teresa de Filippis
Του χρόνου ίσως δούμε πάλι γυναίκα, στο τιμόνι μονοθέσιου Φόρμουλα 1 -Επειτα από 39 χρόνια… | iefimerida.gr 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ