Τα χάμπουργκερ του Κλίντον, οι σταφίδες του Ομπάμα και το παράδοξο σνακ του Νίξον -Τι τρώνε οι πρόεδροι - iefimerida.gr

Τα χάμπουργκερ του Κλίντον, οι σταφίδες του Ομπάμα και το παράδοξο σνακ του Νίξον -Τι τρώνε οι πρόεδροι

Τα χάμπουργκερ του Κλίντον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολη μέρα σε συσκέψεις και ατελείωτες συζητήσεις, λογικό είναι να αποζητούν ένα σνακ για να κόψουν την πείνα, μέχρι να... στρωθεί τραπέζι στο Λευκό Οίκο. Τι προτιμούν για τα τσιμπολογήματά τους οι Πρόεδροι των ΗΠΑ; Ο καθένας τους είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλο, όπως προκύπτει και σύμφωνα με έναν νευρολόγο, οι επιλογές τους δείχνουν κάτι για την προσωπικότητά τους.

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον τρελαινόταν για κεράσια. Ο Αβραάμ Λίνκολν μπορεί να παρέθετε επίσημα γεύματα, αλλά προτιμούσε ένα μήλο με καφέ. Την εποχή της οικονομικής κρίσης, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ δεν δίστασε να... κεράσει τα αγαπημένα του χοτ ντογκ στην βασίλισσα της Αγγλίας.

Ο Ρίτσαρντ Νίξον, όμως, πιθανότατα κερδίζει τον τίτλο του πιο παράδοξου προεδρικού σνακ, αφού συνήθιζε να τρώει ένα μπολ με τυρί κότατζ και κέτσαπ. Ο Μπιλ Κλίντον, από την άλλη, ήταν ο κάτοικος του Λευκού Οίκου που άλλαξε συνήθειες, καθώς αρχικά απολάμβανε τα παραδοσιακά χάμπουργκερ, αλλά στη συνέχεια έγινε χορτοφάγος. Οσο για τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ξεχνά την πείνα του με καρύδια και σταφίδες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά λοιπόν; Σύμφωνα με τον Αλαν Χιρς, οι συγκεκριμένες συνήθειες αποτελούν ένα «παράθυρο» στην προσωπικότητα του εκάστοτε Προέδρου. Οπως είπε ο νευρολόγος και ψυχίατρος στην USA Today, τα κεράσια του Ουάσιγκτον δείχνουν πως ήταν επιθετικός, εργασιομανής και προτιμούσε να ζει απλά. Την κέτσαπ, που λάτρευε ο Νίξον, την προτιμούν άνθρωποι που λατρεύουν το ρίσκο. Οσο για τους ξηρούς καρπούς του Ομπάμα, προδίδουν κάποιον που μπορεί να γίνει καλός φίλος και είναι χαμηλών τόνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ