Ακραία κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, αναφέρει ελβετική εφημερίδα - iefimerida.gr

Ακραία κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, αναφέρει ελβετική εφημερίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανοιχτά φασιστικά ή νεοναζιστικά κόμματα, όπως το Jobbik από την Ουγγαρία (...) και η ελληνική Χρυσή Αυγή είναι υπερβολικά ακραιφνή... και θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου» προειδοποιεί η ευρείας κυκλοφορίας ελβετική εφημερίδα, Neue Zürcher Zeitung.

Σε εκτενές δημοσίευμα της με τίτλο «Ο φόβος ενώπιον των δεξιών λαϊκιστών της Ευρώπης», η εφημερίδα κάνει αναφορά στο φαινόμενο της ανόδου ριζοσπαστικών κομμάτων με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι οι ευρωσκεπτικιστές δεξιοί λαϊκιστές ελπίζουν ότι το πρόσφατο δημοψήφισμα, υπέρ του περιορισμού της μετανάστευσης στην Ελβετία, που καταγράφηκε ως επιτυχία του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, θα τους δώσει ώθηση στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αναφορά γίνεται και στους αριστερούς ευρωσκεπτικιστές, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ωστόσο, παραμένουν πιστοί στη διεθνιστική τους παράδοση και δεν ζητούν αναγκαστικά διάλυση της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελβετία Χρυσή Αυγή Neue Zürcher Zeitung
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ