Ρινγκ η Βουλή στην Τουρκία -Στο νοσοκομείο βουλευτής με σπασμένη μύτη - iefimerida.gr

Ρινγκ η Βουλή στην Τουρκία -Στο νοσοκομείο βουλευτής με σπασμένη μύτη

Ρινγκ η Βουλή στην Τουρκία -Στο νοσοκομείο βουλευτής με σπασμένη μύτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αγώνα πυγμαχίας μετατράπηκε η ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους δικαστές στη βουλή της Τουρκίας. Οι βουλευτές ήρθαν στα χέρια, ενώ ένας από αυτούς κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ο νόμος, που προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση και τις χειροδικίες, προβλέπει την ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου στους διορισμούς των δικαστών. Παρά τη θυελλώδη συνεδρίαση, τελικά ψηφίστηκε. Νωρίτερα όμως οι βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ την αίθουσα και ένας από αυτούς, ο Αλί Ιχσάν Κοκτούρκ του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη.

Η έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε ότι αποσύρονται τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελών (HSYK). Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και έχει ως μοναδικό στόχο να μπορεί η κυβέρνηση να σταματήσει τις έρευνες για τα σκάνδαλα που την απειλούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή Τουρκία ειδήσεις Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ