Έκρηξη βίας με νεκρούς στους δρόμους του Καράκας στην Βενεζουέλα από αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές [βίντεο] - iefimerida.gr

Έκρηξη βίας με νεκρούς στους δρόμους του Καράκας στην Βενεζουέλα από αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται καθημερινά η βία και οι συγκρούσεις στην Βενεζουέλα, καθώς ολοένα και περισσότεροι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους του Καράκας και άλλων μεγάλων πόλεων, απαιτώντας την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο.

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μέρος της αντικυβερνητικής εκστρατείας του πολιτικού αντιπάλου του Μαδούρο, Λεοπόλδο Λόπεζ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Μαδούρο χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «δεξιούς φασίστες» και «πραξικοπηματίες».

Χαρακτηρισμοί που οι ίδιοι αποκρούουν, ισχυριζόμενοι ότι το μόνο που ζητούν είναι αλλαγή στην κορυφή της εξουσίας, καθώς η νυν κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πολιτική διαφθορά, τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Στο μεταξύ, δικαστήριο της Βενεζουέλα διέταξε τη σύλληψη του Λόπεζ με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατικών ενεργειών και δολοφονιών, έπειτα από το θάνατο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, τριών ανθρώπων.

Ο Λόπεζ, με σπουδές στην Αμερική και αμερικανόφιλη νοοτροπία, φωτογραφίζεται από τον Μαδούρο ως το ίδιο το «πρόσωπο του φασισμού», αποδίδοντάς του πραξικοπηματικές προθέσεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο-ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ