Σαξώνης στη δίκη Παπαγεωργόπουλου: Μόνο το 2003 πήρα 2 εκατομμύρια σε μετρητά από τα ταμεία του δήμου - iefimerida.gr

Σαξώνης στη δίκη Παπαγεωργόπουλου: Μόνο το 2003 πήρα 2 εκατομμύρια σε μετρητά από τα ταμεία του δήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συντονισμένα πυρά των συνηγόρων υπεράσπισης δέχθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, κατά την ολοκλήρωση της πολυήμερης μαρτυρικής της κατάθεσης ενώπιον Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Λεμούσιας μου έλεγε πόσα να παίρνω, επέμεινε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Παναγιώτης Σαξώνης, και ισχυρίστηκε ότι μόνο το 2003 είχε βγάλει από τα ταμεία 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά!

Οι συνήγοροι του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια χαρακτήρισαν τη βασική μάρτυρα Αναστασία Τσεμπερά «ακραίως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη», «αναξιόπιστη» και «εγκληματία συκοφάντη». Μάλιστα ο εκ των συνηγόρων Σωτήρης Καπετανόπουλος κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και μήνυση σε βάρος της για ψευδορκία. Ο κ. Καπετανόπουλος μίλησε για «σενάριο που έφτιαξε στο μυαλό της» η οικονομική επιθεωρήτρια και την κατηγόρησε ότι απέκρυψε από τις δικαστικές αρχές ότι ο πρώην ταμίας Σαξώνης υπεξαιρούσε και πριν το 1999, οπότε ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Απεθυνόμενος στη μάρτυρα, ο έτερος συνήγορος του Λεμούσια, Αλέξης Κούγιας την κατηγόρησε ότι κατέστησε αθώους ανθρώπους κατηγορούμενους, στοχοποιώντας συνειδητά τον πρώην δήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του δήμου, με στόχο την εξόντωσή τους. «Τους τυλίξατε σε μια κόλλα χαρτί», παρατήρησε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η επιθεωρήτρια ενήργησε με δόλο και παραπλάνησε τις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές εναντίον μερίδας ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» στην κάλυψη της δίκης.

Οι δύο συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο να παραμείνει η επιθεωρήτρια στη δικαστική αίθουσα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αίτημα το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δημήτρης Τσάκος -συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου- χαρακτήρισε την επιθεωρήτρια αναξιόπιστη, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις της στερούνταν τη δύναμη της αλήθειας και της αντικειμενικότητας, ενώ η Αλέκα Μαύρου την κατηγόρησε μεταξύ άλλων για μεροληψία.

Αίσθηση, στο μεταξύ, προκάλεσε, η θέση που διατύπωσε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος, ο οποίος εντόπισε παραλείψεις κατά την προδικασία, «αδειάζοντας», παράλληλα, τους συναδέλφους του εισαγγελείς που δεν έδωσαν παραγγελίες να γίνουν περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Παναγιώτης Σαξώνης, πάντως, «κάρφωσε» και πάλι τον Μιχάλη Λεμουσια: Αυτός, είπε, ήταν που προσδιόριζε κάθε μήνα το ποσό που θα υπεξαιρούταν «κι εγω αποφάσιζα πόσα μετρητά θα πάρω κάθε μέρα».
Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι μόνο την περίοδο Απριλίου- Νοεμβρίου του 2003, κι ενώ είχε δοθεί εντολή παύσης πληρωμών, είχε πάρει από τα ταμεία ποσό 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Τσεμπερά, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου, δήλωσε ότι εμμένει στην άποψή της ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ και όχι σε 17,9 εκ. ευρώ όπως έκρινε πρωτόδικα το δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, οπότε αναμένεται να καταθέσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι Φώτης Σκαμπαρδώνης και Αγοραστή Μόσχογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ