Πρόταση εισαγγελέα για Λαυρεντιάδη: Ελεύθερος με εγγύηση 100 εκατομμυρίων ευρώ - iefimerida.gr

Πρόταση εισαγγελέα για Λαυρεντιάδη: Ελεύθερος με εγγύηση 100 εκατομμυρίων ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγγύηση μαμούθ για τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πρότεινε ο εισαγγελέας. Το ύψος των χρημάτων που ζητάει ο εισαγγελέας να καταβάλλει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.Συγκεκριμένα στην εισαγγελική πρόταση που αριθμεί δεκάδες σελίδες προτείνεται εκτός από τη διακοπή της προσωρινή κράτησης για λόγους υγείας με την καταβολή 100 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Παράλληλα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης πρότεινε στο συμβούλιο εφετών την παραπομπή του Λαυρεντιάδη σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Proton Bank. Επίσης προτείνει την παραπομπή σε δική για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τεσσάρων πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Proton Bank που είναι προφυλακισμένοι και την διακοπή της προσωρινής τους κράτησης με καταβολή εγγυήσεων 200 χιλιάδων ευρω για τον καθένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συνολική ζημία για την Proton Bank απο τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις ανέρχεται σε 703 εκατ ευρω.
Διαφήμιση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ