To πιο μικρό Audi έγινε quattro, απέκτησε 231 άλογα και λέγεται S1 - iefimerida.gr

To πιο μικρό Audi έγινε quattro, απέκτησε 231 άλογα και λέγεται S1

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μικρά αυτοκίνητα με περισσότερους από 200 ίππους είναι ένα πολύ κλειστό κλαμπ και το νέο του μέλος είναι το καινούργιο Audi S1, στο οποίο οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας χώρεσαν τον TFSI των 2.000 κυβικών που για την περίσταση αποδίδει 231 άλογα.

Ταυτόχρονα χρησιμοποίησαν και το σύστημα τετρακίνησης quattro, με αποτέλεσμα να προκύψει μια μικρή βόμβα με 3 ή 5 πόρτες (Sportback) και μήκος κάτω από τα 4 μέτρα, που χρειάζεται μόλις 5,8 δεύτερα για το 0-100, έχει τελική 250 και μέση κατανάλωση 7,1 λίτρων.

Το κιβώτιο με το οποίο συνεργάζεται ο 2.0 TFSI είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, η τετρακίνηση βασίζεται σε ένα συνεκτικό συμπλέκτη Haldex, ενώ η συγκεκριμένη μηχανολογική βάση θα χρησιμοποιηθεί και στο αναμενόμενο VW Polo R. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το S1 διαφοροποιείται και αισθητικά σε σχέση με τα απλά Α1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ