«Η στιγμή της αλήθειας έχει φθάσει για τις σχέσεις Ρωσίας - Ε.Ε.» προειδοποιεί ο «σκληρός» Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ - iefimerida.gr

«Η στιγμή της αλήθειας έχει φθάσει για τις σχέσεις Ρωσίας - Ε.Ε.» προειδοποιεί ο «σκληρός» Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δυσαρέσκεια της Ρωσίας, αναφορικά με τους χειρισμούς της Ε.Ε. στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία, είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής...

«Η στιγμή της αλήθειας έχει φθάσει για τις σχέσεις Ρωσίας - Ε.Ε.» αναφέρει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Kommersant.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποιεί ανοικτά, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι λόγοι που ωθούν ορισμένους από τους δυτικούς εταίρους μας να συμπεριλαμβάνουν συνειδητά και απροκάλυπτα την Ουκρανία στο γεωπολιτικό τους χώρο, οδηγεί αναπόφευκτα σε θεμελιώδη ερωτήματα όσον αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι στο Κίεβο ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις, όταν τον Νοέμβριο, η ουκρανική κυβέρνηση, απέρριψε μια συμφωνία συνεργασίας με την Ε.Ε. και στράφηκε προς την Μόσχα. Κατόπιν, η καταστολή του «Κινήματος της Ευρώπης», με σχετικό νόμο, προκάλεσε δεύτερο γύρο σφοδρών συγκρούσεων στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, που επεκτάθηκαν και στις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ