Το πρόβλημα της «μπιροκοιλιάς»: Τι είναι και πώς προκαλείται [βίντεο] - iefimerida.gr

Το πρόβλημα της «μπιροκοιλιάς»: Τι είναι και πώς προκαλείται [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φούσκωμα της κοιλιάς, μετά την υπερβολική κατανάλωση μπίρας, η λεγόμενη «μπιροκοιλιά» είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πώς προκαλείται, όμως, αυτό το πρήξιμο και γιατί παρατηρείται μόνο στους άνδρες;

Η ερευνητική εκπομπή Head Squeeze μπαίνει στα άδυτα της κατανάλωσης μπίρας και παρατηρεί τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε.

Οπως εξηγεί ο Γκρεγκ, όταν πίνετε μπύρα, το συκώτι σας υπερ-λειτουργεί για να αποτοξινώσει το αλκοόλ. Αν στην εξίσωση αυτή προσθέσετε μερικά πατατάκια ή φιστίκια (που συνήθως συνοδεύουν τις μπίρες στα μπαρ), τότε αυτές οι θερμίδες έρχονται για να μείνουν. Η ίδια η μπίρα είναι πλούσια σε θερμίδες από μόνη της (περίπου 150 θερμίδες το ποτήρι) και σε συνδυασμό με τα συνοδευτικά, είναι εκρηκτικός συνδυασμός.

Πώς δημιουργείται, όμως, τελικά η μπιροκοιλιά; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο θέματα: το φύλο και την ηλικία. Μετά την ηλικία των 35 ο μεταβολισμός των ανδρών αρχίσει να επιβραδύνεται. Επιπροσθέτως, ενώ οι άνδρες έχουν την τάση να βγάζουν το βάρος τους στην κοιλιά, τα αντίστοιχα αποθέματα λίπους στις γυναίκες, συνήθως, πηγαίνουν στα οπίσθια και τους γοφούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίντεο κοιλιά μπίρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ