Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες]

Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλώρη για το Σότσι βάζουν οι Φιλιππίνες και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον 17χρονο Μάικλ Κρίστιαν Μαρτίνεζ, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής του και θα εκπροσωπήσει την πρωτιά της χώρας, στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Ο Μαρτίνεζ θα διαγωνιστεί στο πρόγραμμα καλλιτεχνικού πατινάζ ανδρών. Οι 24 καλύτεροι πατινέρ από το διαγωνισμό αυτό, θα προχωρήσουν στον τελικό που θα γίνει την Παρασκευή .

«Θα ήθελα πολύ να φτάσω στον τελικό. Θα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για μένα. Ωστόσο δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, γιατί η εκπαίδευσή μου είναι τόσο διαφορετική.» δήλωσε ο 17χρονος Μαρτίνεζ σε συνέντευξη του στο NBCOlympics.com .

Γεννημένος στην πόλη Παράνκε, ο Μαρτίνεζ, διαγνώσθηκε με ασθματική βρογχίτιδα σε ηλικία δύο μηνών. Ως νεαρός δεν μπορούσε να αθληθεί, λόγω της ασθένειας του.

«Δεν μπορούσα να κάνω οποιοδήποτε άθλημα. Προσπάθησα υπαίθρια αθλήματα, όταν ήμουν νεότερος, αλλά πάθαινα κρίσεις άσθματος κι έτσι σταμάτησα» εξηγεί.

«Είχα αγωγή συντήρησης για το άσθμα όταν άρχισα το πατινάζ, αφού το κρύο στην πίστα με αρρωσταίνει. Αλλά χρόνο με το χρόνο, η υγεία μου συνεχίζει να βελτιώνεται, έτσι η μητέρα μου με στήριξε πλήρως να συνεχίσω το πατινάζ. Είπε ότι είναι καλύτερα να δαπανήσει τα χρήματα για πατινάζ από ότι στο νοσοκομείο».

Το πρώτο του... βάπτισμα στον πάγο, το πήρε σε ηλικία 8 ετών και μέχρι την ηλικία των 12 διαγωνιζόταν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο χωρίς να έχει καν προσωπικό προπονητή.

Το 2010, άρχισε να εκπαιδεύεται στις ΗΠΑ με προπονητές, όπως ο Τζον Νικς και η Ιλια Κούλικ. Πλέον, ο Μαρτίνεζ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της Μανίλα και του Λος Άντζελες. Το 2013, ήρθε 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Μιλάνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 30η θέση, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ.

Ο Μαρτίνεζ δεν έχει ειδική πίστα εξάσκησης στις Φιλιππίνες και έτσι χρησιμοποιεί τις δημόσιες, αναφέρει η μητέρα του. Στα τέλη Ιανουαρίου έπαθε μια φλεγμονή στο γόνατο, λέγοντας ότι ήταν πιθανόν να προκλήθηκε από πατινάζ σε ανώμαλο πάγο.

Ωστόσο, οι Φιλιππίνες «κρέμονται» από τις λεπίδες του, ελπίζοντας ο ταλαντούχος και δυναμικός 17χρονος να στείλει τη χώρα του στο βάθρο.

Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι Φιλιππίνες στο Σότσι: Η συγκινητική ιστορία του 17χρονου πατινέρ που θα τις εκπροσωπήσει [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ