Αυτό είναι το ΚΕΠ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Αποστολή δημοσίων εγγράφων δια αέρος με μη επανδρωμένα ελικοπτεράκια - iefimerida.gr

Αυτό είναι το ΚΕΠ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Αποστολή δημοσίων εγγράφων δια αέρος με μη επανδρωμένα ελικοπτεράκια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα, για δημόσια έγγραφα και άλλες διοικητικές διαδικασίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όμως, οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά φέρνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών τους σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη χρήση μη επανδρωμένων μικρών ελικοπτέρων -τα γνωστά drones- για την αποστολή δημοσίων εγγράφων, αδειών και διπλωμάτων οδήγησης, ταυτοτήτων, διαβατηρίων, δεμάτων κτλ στους πολίτες της, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας για την «αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών».

«Στόχος των ΗΑΕ είναι να παρέχουν δοικητικές υπηρεσίες με μη επανδρωμένα ελικοπτεράκια. Το εν λόγω project είναι το πρώτο παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Μοχάμεντ αλ Γκεργκαουί καθώς παρουσίαζε ένα πρωτότυπο του σκάφους που αναπτύχθηκε ειδικά για την κυβέρνηση.

Με ακτίνα περίπου μισού μέτρου το σκάφος λειτουργεί με μπαταρία και μοιάζει με πεταλούδα. Στο πάνω μέρος έχει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου μπορεί να μεταφέρει μικρά δέματα.

Όπως εξήγησε ο σχεδιαστής του, για την προστασία των drones και του φορτίου τους θα χρησιμοποιούνται συστήματα ασφαλείας με δαχτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση της ίριδας του ματιού.

Για ένα εξάμηνο τα drones θα υποβληθούν σε εξαντλητικά τεστ για την αποτελεσματικότητα και την αντοχή των drones στις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής και τις αμμοθύελλες που σαρώνουν συχνά τη χώρα και στη συνέχεια η υπηρεσία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα KEΠ drones
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ