Εικόνες ντροπής με πλιάτσικο στα εμφιαλωμένα νερά στην Κεφαλονιά [εικόνα &βίντεο] - iefimerida.gr

Εικόνες ντροπής με πλιάτσικο στα εμφιαλωμένα νερά στην Κεφαλονιά [εικόνα &βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tης στιγμές έντασης που προκλήθηκαν χθες στην Κεφαλονιά, μετά τις καταγγελίες για πλιάτσικο και την επίθεση ιδιωτών κατά δημοσιογράφων, διαδέχθηκαν σήμερα στιγμές συγκίνησης κατά τη διάρκεια λιτανείας εικόνας στο Ληξούρι..

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας, χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία λειτουργία, προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους που γιορτάζεται σήμερα και προσευχήθηκε ζητώντας την προστασία του Θεού για τους κατοίκους του νησιού. Φέτος, ο εορτασμός δεν έγινε στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, αλλά στον Παντοκράτορα όπου, από χθες, μεταφέρθηκε εκεί η εικόνα του Αγίου.

Εικόνες ντροπής με πλιάτσικο στα εμφιαλωμένα νερά στην Κεφαλονιά [εικόνα &βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι σεισμόπληκτοι που έχουν απομείνει στην πόλη, προσήλθαν στην εκκλησία με δακρυσμένα μάτια για να προσκυνήσουν την εικόνα και το οστεοφυλάκιο του Αγίου. Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας ξεκίνησε λιτάνευση της εικόνας και οι στιγμές από την περιφορά της στην πόλη ήταν άρκως συγκινητικές.

Των στιγμών αυτών συγκίνησης προηγήθηκαν σκηνές έντασης, χθες το βράδυ, στο σημείο διανομής προμηθειών. Ολα ξεκίνησαν όταν αποχώρησαν από το σημείο διανομής οι εθελοντές, καθώς τους το ζήτησε δημοτική υπάλληλος η οποία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν καταγγελίες για πλιάτσικο και ότι θα ήταν προτιμότερο να αναλάβουν οργανωμένες ομάδες.

Ετσι, οι προμήθειες έμειναν χωρίς επιτήρση με αποτέλεσμα ιδιώτες να «φορτώσουν» τα αυτοκίνητά τους με εξάδες εμφιαλωμένου νερού. Οταν ερωτήθηκαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία πόσες συσκευασίες έχουν πάρει και πού τις πάνε, εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ