Στην Αθήνα ντύνουμε με ζιπουνάκια τα δέντρα, ενώ στο Μόντρεαλ τους δίνουν φωνή [εικόνες] - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ντύνουμε με ζιπουνάκια τα δέντρα, ενώ στο Μόντρεαλ τους δίνουν φωνή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αόρατοι» λέγεται η πρωτότυπη αστική παρέμβαση στο Μόντρεαλ, που στόχο έχει να δείξει πόσο σημαντικά είναι τα δέντρα σε μια πόλη και πώς πρέπει -όχι απλώς να τα προστατεύουμε-, αλλά και να απαιτούμε να αυξηθούν. Καμία σχέση δηλαδή με την πρόσφατη παρέμβαση στην Αθήνα που κορμοί δέντρων στολίστηκαν με πλεκτά κομμάτια υφάσματος, ενώ δίπλα άστεγοι τουρτούριζαν από το κρύο.

Το project του Mόντρεαλ εστιάζει στο γεγονός ότι συχνά περπατάμε στο πεζοδρόμιο δίπλα σε δέντρα που απλά δεν βλέπουμε λόγω συνήθειας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πόσο συμβάλουν στην καλύτερη ατμόσφαιρα, θερμοκρασία αλλά και εικόνα της πόλης. Στόχος του Invisibles είναι να δώσει φωνή στα δέντρα των πόλεων, να διατρανώσει, όχι μόνο την ύπαρξή τους, αλλά και τα οφέλη που έχουν οι πολίτες.

Ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω του ντυσίματος τμημάτων των δέντρων, με εικόνες που υπάρχουν ακριβώς πίσω από αυτά στον περιβάλλοντα χώρο. Ετσι θα ήταν το τοπίο αν απουσίαζαν τα δέντρα.

Τα πλεκτά ρούχα για δέντρα στην Αθήνα από την άλλη, εξαφάνιζαν τους κορμούς ως όχι ιδιαίτερα καλλωπιστικά στοιχεία και τους έντυναν με χρώματα και σχέδια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ