Σκληρά λόγια από τον Ιερώνυμο για την Εκκλησία: Μας βλέπουν και δε μας θέλουν -Μήπως δεν μπορούμε; - iefimerida.gr

Σκληρά λόγια από τον Ιερώνυμο για την Εκκλησία: Μας βλέπουν και δε μας θέλουν -Μήπως δεν μπορούμε;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος άσκησε αυτοκριτική σε πολύ υψηλούς τόνους, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στη σχέση της με την κοινωνία.Οπως σημειώνει το dogma, στο πλαίσιο της εφετινής εορτής του Αγίου Φωτίου στη Μονή Πεντέλης και την κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των δύο Θεολογικών Σχολών, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με σκληρά λόγια για την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.

«Μας βλέπουνε και δεν μας θέλουνε» τόνισε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στο πως αντιμετωπίζει μέρος της κοινωνίας τον Κλήρο, προπσθέτοντας «Γιατί πνευματικοί άνθρωποι που είναι ψηλά, θρησκεύουν με τον δικό τους τρόπο. Δεν έχουν σχέση μαζί μας, γιατί δεν θέλουν; Δεν μπορούμε; Δεν ξέρω τι γίνεται».

Συνέχισε, μάλιστα, την ομιλία του σε αυστηρό τόνο σημειώνοντας «Η ευθύνη είναι επάνω μας. Και οι θεολόγοι και παπάδες, εμείς, έχουμε μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό το κατάντημα. Εμείς οι θεολόγοι έχουμε ευθύνες και το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε να δούμε τα σφάλματα μας. Πρέπει να γυρίσουμε το φύλο και να δούμε εμείς τι κάνουμε σαν Εκκλησία και σαν θεολογικές σχολές. Φτιάχνουμε στρατιώτες και οπαδούς και όχι μέλη της Εκκλησίας» .

Φωτογραφία Eurokinissi

Βίντεο από το Dogma

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ