Τα πραγματικά οφέλη του μασάζ: Ολα όσα δεν γνωρίζατε γι' αυτή την αρχαία πρακτική [εικόνα] - iefimerida.gr

Τα πραγματικά οφέλη του μασάζ: Ολα όσα δεν γνωρίζατε γι' αυτή την αρχαία πρακτική [εικόνα]

Τα πραγματικά οφέλη του μασάζ: Ολα όσα δεν γνωρίζατε γι' αυτή την αρχαία πρακτικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν πονάμε ή έχουμε πονοκέφαλο συνήθως στρεφόμαστε σε κλασικά αναλγητικά, όπως η ασπιρίνη ή η ιβουπροφαίνη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούν βότανα, ομοιοπαθητική ή σπιτικά σκευάσματα. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να λύνεται με ένα απλό μασάζ.

Το μασάζ είναι μια υγιής εναλλακτική λύση για τον πόνο και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Στο infographic που παρουσίασε το περιοδικό Life Hack, περιγράφονται αναλυτικά οι τεχνικές μασάζ και οι τρόποι με τους οποίους συμβάλει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων τη μείωση του στρες, τη βελτίωση του ύπνου, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και πολλά άλλα.

Οπως αναφέρεται στο σχεδιάγραμμα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μασάζ: Το πιο κοινό είναι το σουηδικό και το αθλητικό που γίνεται για τη χαλάρωση των μυών των αθλητών, μετά από έντονη άσκηση. Αλλα είδη μασάζ, είναι το Σιάτσου και το Τάι, οι καυτές πέτρες, η ρεφλεξολογία, το μασάζ εγκυμοσύνης, ενώ υπάρχουν μέχρι και ειδικές καρέκλες μασάζ.

Τα οφέλη του στο σώμα είναι πολλά. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, ανακουφίζει από τις ημικρανίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στη πλάτη, μειώνοντας κατά 36% την ανάγκη για παυσίπονα.

Παράλληλα, είναι σημαντικό και για το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μειώνει την πίεση του αίματος, ξεκουράζοντας την καρδιά και ρίχνει κατά 50% την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

Τέλος, αυξάνει την ελαστικότητα, χαλαρώνοντας τους μυς και σταματώντας τις κράμπες και εξουδετερώνει τις τοξίνες των μυών και το λίπος, βοηθώντας το σώμα να οξυγονωθεί σωστά.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι άνδρες δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την πρακτική του μασάζ, αφού μόλις 18% των ενηλίκων κάνουν μασάζ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ όσον αφορά το φύλο το 25% των γυναικών και μόλις το 10% των ανδρών κάνουν μασάζ.

Πόσο αποτελεσματικό είναι όμως; Σε πρόσφατο γκάλοπ, προέκυψε ότι το 86% των ανθρώπων που κάνουν συχνά μασάζ, έχουν παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Μάλιστα το 58% των Αμερικανών θα ήθελαν η ασφάλεια υγείας τους να καλύπτει και θεραπεία για μασάζ, ενώ συχνά συγκαταλέγεται στις ιατρικές πρακτικές, με τουλάχιστον 73% των γιατρών να παραπέμπουν τους ασθενείς σε μασάζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εικόνα μασάζ οφέλη Σουηδικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ