Ποιοι είναι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν που θεωρούνται οι πιο αδίστακτοι απ' όλους [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν που θεωρούνται οι πιο αδίστακτοι απ' όλους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα μάτια του δυτικού κόσμου, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, γνωστοί και ως TTP, θεωρούνται το πλέον διαβόητο παρακλάδι της οργάνωσης, το οποίο ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας της Malala Yousafzai, της Πακιστανής ανήλικης μαθήτριας με ακτιβιστική δράση, που έκτοτε έγινε εμβληματική μορφή του αγώνα υπέρ της χειραφέτησης και του δικαιώματος στη μόρφωση.

H Malala, όμως, δεν είναι το μοναδικό θύμα της οργάνωσης, καθώς, την τελευταία επταετία, πιστεύεται πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο όνομα του στρατιωτικού-θρησκευτικού κινήματος, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Αυτή την εβδομάδα, την οποία διανύουμε, υποτίθεται ότι η πακιστανική κυβέρνηση θα έκανε μία τελευταία προσπάθεια για ειρηνευτικές συζητήσεις με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι φέρονται να έχουν στρατολογήσει εκατοντάδες παιδιά για μελλοντικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, θέλοντας να εφαρμόσουν την «Sharia» σε όλη την επικράτεια του πακιστανικού κράτους.

Παρακολουθήστε το εξαιρετικό βίντεο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν Ταλιμπάν Sharia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ