Ο Πούτιν στο δόκανο των γκέι -Με νόμο τους στέλνει σε στρατόπεδα - iefimerida.gr

Ο Πούτιν στο δόκανο των γκέι -Με νόμο τους στέλνει σε στρατόπεδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, διαδηλωτές απ'όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους ακολουθώντας το κάλεσμα της ΜΚΟ «All Out -Ολοι Εξω».

Σε 19 πόλεις του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη ως τη Μελβούρνη, περνώντας από το Παρίσι και την Αγία Πετρούπολη, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τον ρωσικό «αντι-γκέι» νόμο ο οποίος προβλέπει βαρύτατες ποινές και φυλάκιση σε όσους κάνουν «προπαγάνδα για ομοφυλόφιλες σχέσεις» ενώπιον ανηλίκων και απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία σε ξένα ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Η υιοθέτηση του εν λόγω νόμου έγινε στη Ρωσία τον περασμένο Ιούνιο και ακολούθησε μια δημόσια ρητορική σκληρά αντι-γκέι από τα ΜΜΕ που στηρίζουν το καθεστώς Πούτιν, όπως κατήγγειλε και η ΜΚΟ Human Rights Watch. Πολλά κινήματα ξεσηκώθηκαν επίσης εναντίον της πολιτικής προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Οπως καταγγέλλουν, «ομάδες εθνικιστών και ακροδεξιών νεοναζί» έδιναν ραντεβού σε άνδρες και εφήβους, με άσχετες αιτίες, τους ξυλοκοπούσαν κατηγορώντας τους ότι είναι ομοφυλόφιλοι και στη συνέχεια ανέβαζαν τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ένα ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε βαριές ποινές τρείς νέους από την περιοχή Kamtchatka, κοντά στην Απω Ανατολή, οι οποίοι έκαψαν έναν άνδρα που κατηγόρησαν ως ομοφυλόφιλο. Στις 30 Μαίου 2013 οι τρεις άνδρες πήραν τον νεαρό άνδρα σε ένα δάσος και τον σκότωσαν με πολλές μαχαιριές. Στη συνέχεια κατέβρεξαν το θύμα τους με βενζίινη και το έκαψαν μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πολλών ετών και επιπλέον με 9 χρόνια σε στατόπεδο.

Η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο έγκλημα στη Ρωσία ως το 1993 και ο ένοχος μπορούσε να «φάει» ως 8 χρόνια σε στρατόπεδο. Ως το 1999 εθεωρείτο εγκεφαλική ασθένεια. Ο ρωσικός πληθυσμός παραμένει απόλυτα εχθρικός απέναντι στους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Μετά τις παγκόσμιες αντιδράσεις ο Πούτιν επιχείρησε -προ ημερών- να φανεί διαλλακτικός λέγοντας ότι το Σότσι θα είναι «ένα μέρος που φιλοξενεί όλους τους μετέχοντες και όλους τους καλεσμένους».

Ο Πούτιν στο δόκανο των γκέι -Με νόμο τους στέλνει σε στρατόπεδα | iefimerida.gr 0
Ο Πούτιν στο δόκανο των γκέι -Με νόμο τους στέλνει σε στρατόπεδα | iefimerida.gr 1
Ο Πούτιν στο δόκανο των γκέι -Με νόμο τους στέλνει σε στρατόπεδα | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκέι Βλάντιμιρ Πούτιν Ρώσος πρόεδρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ