Πεντάμηνη "ανάσα" εργασίας και εισοδήματος για 55.000 ανέργους - iefimerida.gr

Πεντάμηνη "ανάσα" εργασίας και εισοδήματος για 55.000 ανέργους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια προσπάθεια να δοθεί έστω κι πεντάμηνη ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους αποτελεί το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα το οποία αναμένεται να εγκρίνει η κυβερνητική επιτροπή στην αυριανή της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενημερώσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους συναδέλφους του για τη δυνατότητα που θα δοθεί σίγουρα σε 55.000 ανέργους για απασχόληση με 5μηνες συμβάσεις σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Ο αριθμός τους ενδέχεται να ανέβει έως τους 70.000, ο μηνιαίος μισθός τους θα είναι 625 ευρώ και θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ώς τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Εκτός από το πρόγραμμα για τους ανέργους, η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας μέσω της δέσμευσης των επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ανεξαρτήτως αυτών, πάντως, στην αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν όλες οι «εκκρεμότητες» που πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολο των μελών του υπουργικού Συμβουλίου μέσα στον Αύγουστο.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν η πορεία των εσόδων, των αποκρατικοποιήσεων, της απορρόφησης του ΕΣΠΑ καθώς και η έλευση από το τέλος Αυγούστου του κλιμακίου της Τρόικας για εκτεταμένους ελέγχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ