Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο Φιλιππίδης -Θα απαντήσει με υπόμνημα 200 σελίδων - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο Φιλιππίδης -Θα απαντήσει με υπόμνημα 200 σελίδων

Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο Φιλιππίδης -Θα απαντήσει με υπόμνημα 200 σελίδων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε από την Τουρκία και τη Δευτέρα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το θέμα των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Συγκεκριμένα, ο κ.Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία, απάτη και συνέργεια σε ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος με ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων, που συνίσταται σε «επισφαλή» δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες, όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα καθώς κ.ά.Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ αναμένεται να απαντήσεις στις κατηγορίες με ένα υπόμνημα 200 σελίδων, όπου και θα αναπτύξει όσα έχει πει δημόσια για την υπόθεση.

Μέχρι τώρα έχει πει: «Διάβασα ένα κατηγορητήριο που έφριξα που λέει ότι ήμασταν αισιόδοξοι στην κρίση μας και αυτό ποινικοποιείται. Διάβασα ένα κατηγορητήριο που λέει ότι υποτιμήσατε αυτό τον κίνδυνο. Τι κάνουν δηλαδή οι επενδυτικές επιτροπές; Κάθονται κάποιοι άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι και αξιολογούν του κινδύνους. Και έρχονται ομόφωνα και αποφασίζουν κάποια δάνεια. Δεν μπορεί να υπάρχει απιστία στις αποφάσεις των επιτροπών. Αυτό σκοτώνει την οικονομία. Δεν θα δίνεται κανένα δάνειο, εκεί οδηγούν οι εισαγγελείς την κατάσταση. Οι άνθρωποι που θα μείνουν στο δρόμο από τις ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να πάνε στην κυρία Παπανδρέου και της ζητάνε εξηγήσεις. Χιλιάδες οικογένειες θα πεινάνε. Αυτή είναι η κατάληξη της κατάστασης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ