Süddeutsche Zeitung: Η NSA παρακολουθούσε και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Η NSA παρακολουθούσε και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μυστική υπηρεσία NSA δεν παρακολουθούσε μόνο την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ, υποστηρίζουν η δημόσια ραδιοφωνία της Γερμανίας και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.Αφορμή αποτέλεσε το "όχι" του Γκέρχαρντ Σρέντερ σε μια άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο του Ιράκ, που προετοίμαζαν οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους και ξεκίνησε το 2003. Όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, οι Αμερικανοί ανησυχούσαν τότε για μια πιθανή διάσπαση του ΝΑΤΟ. Η Süddeutsche Zeitung επικαλείται αμερικανικούς κυβερνητικούς κύκλους, καθώς και κύκλους της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA.

Η βορειογερμανική ραδιοφωνία και η Süddeutsche Zeitung υποστηρίζουν ότι στον κατάλογο με πρόσωπα και θεσμούς που παρακολουθούνταν, ο τότε καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε τον αριθμό 388. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Σρέντερ τόνισε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τις διαστάσεις των παρακολουθήσεων πριν γίνουν γνωστές από τα μέσα ενημέρωσης: «Ποτέ δεν θα μπορούσα, τότε, να σκεφτώ ότι με παρακολουθούν. Σήμερα όμως δεν με εκπλήσσει το γεγονός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ