Προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ -«Πράσινο φως» για 17.500 υπαλλήλους - iefimerida.gr

Προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ -«Πράσινο φως» για 17.500 υπαλλήλους

Προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ -«Πράσινο φως» για 17.500 υπαλλήλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Με εγκύκλιό του προς δήμους και περιφέρειες ζήτησε την πλήρη καταγραφή των αναγκών σε έκτακτο προσωπικό, καθώς οι προσλήψεις αναμένεται να έχουν γίνει στην πλειονότητά τους έως 18 Μαρτίου, εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», ξεκίνησε και η απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για εκείνους που θα αποτελέσουν «δεξαμενή» στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που θα γίνουν το 2014.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με το «Εθνος» από αυτούς:

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι άμεσα θα προκηρυχθούν τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού, έπειτα από την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ. Προτεραιότητα στις προσλήψεις έως τις 18 Μαρτίου θα δοθεί κυρίως σε θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ