Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά και ΝΔ: «Είναι κρίμα τέτοια κατάντια» - iefimerida.gr

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά και ΝΔ: «Είναι κρίμα τέτοια κατάντια»

Τσίπρας: «Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές» -Σκληρή επίθεση σε Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών-όποτε κι αν στηθεί- θα αποτελέσουν πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση του μνημονίου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η πολιτική κατάσταση και οι επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην ομιλία του έκανε σκληρή επίθεση τόσο στον Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Γιάννη Στουρνάρα.

«Η ανατροπή που ονειρευτήκαμε είναι επί θύραις. Η νεολαία θα είναι οι θριαμβευτές των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο και κανένα δικαίωμα να αποτύχουμε», τόνισε και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Ο φόβος του κ. Σαμαρά πια δεν κρύβεται. Ο φόβος των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις. Είναι ο εκπρόσωπος του παλιού και του φθαρμένου. Ο κίνδυνος που εκπροσωπεί μαζί με τους εταίρους του, είναι ακόμα μεγαλύτερος γιατί είναι κακομαθημένοι. Πιστεύουν ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Προχθές πήγε στη Βουλή ο κ. Σαμαράς, αυτό είναι είδηση. Πήγε για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της ΚΟ της ΝΔ που αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Προέβη σε μία επίδειξη πανικού. Ποιος τον πιέζει να συγκυβερνήσουμε; Γιατί δεν κατονομάζει αυτούς που ονειρεύονται τέτοιου τύπου τερατογεννέσεις; Εχουμε έναν πρωθυπουργό σε πανικό και απόγνωση», τόνισε και πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς και οι εκπρόσωποι των δανειστών, «αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και οδήγησαν το λαό σε ανθρωπιστική τραγωδία είναι αδύνατο να χωνέψουν ότι ζυγώνει η ώρα του λογαριασμού. Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας το μήνυμα ανανέωσης και φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη του πολιτικού σκηνικού, είπε πως «Σήμερα καμία ανατροπή δε νοείται αν δεν την κάνει κτήμα της η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Μόνο με τους νέους μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

«Εμπλέκουν ακόμη και τον ΠτΔ στις μίζερες συνωμοσίες τους και να επιδίδονται σε μία ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους. Πιστεύουν ότι η προπαγάνδα τους μπορεί να πιάσει τόπο; Μπορεί ο λαός να ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί που τα έφαγαν μαζί; Η διαφθορά και η διαπλοκή γιγαντώθηκαν και συνθλίβουν κυριολεκτικά τη χώρα με τα πλοκάμια τους».

«Ζητάμε δικαιοσύνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτήθηκε «γιατί ταράχθηκαν από την επίσκεψή μου στην εισαγγελέα διαφθοράς; Φοβήθηκαν μήπως επηρεαστούν από μία τέτοια επίσκεψη οι δικαστές; Ταράχθηκαν για το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του;».

Κρίμα για τη ΝΔ τέτοια κατάντια, είναι κρίμα για τη συντηρητική παράταξη να μετεξελίσεται σε ένα κακό μίγμα πολιτικής Άνοιξης και προδικτατορικής ΕΡΕ», πρόσθεσε. Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. «Ο κ. Σόιμπλε μας ζητά να ξεχάσουμε το κούρεμα του χρέους.μπορεί να περιμένει κανείς κάτι καλό από εκείνους όταν τους διατάζει ο Σόιμπλε, Γιάννη ξέχασέ το, ξεχνούν τα συμφέροντα του λαού και της χώρα τους; Μόνο τα χειρότερα μπορούμε να περιμένουμε από την κυβέρνηση της υποτέλειας». Μιλώντας για την επίσκεψη των δυο ευρω-ανακριτών, είπε πως «αν είχε σημασία η αλήθεια και οι ανθρωποι για τον κ. Σαμαρά, αντί να οργανώνει παιχνίδια λέξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ θα φροντιζε να αξιοποιήσει το report της επιτροπής». Προαναγγέλοντας εκ νέου σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, είπε πως «θα ρίξουμε φως και θα ψάξουμε τις απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα. Τι άλλαξε και ο κ. Σαμαράς σε μία νύχτα έγινε από πολέμιος, υποστηρικτής του μνημονίου», διερωτήθηκε.Είναι μία μάχη που θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους. Είναι μία μάχη ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και χωρούν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι. Οσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο σκληρές θα είναι οι επιθέσεις που θα δεχόμαστε. Με τη συλλογικότητα πάνω απ´όλα, με δημοκρατικη λογική, όχι μόνο θα κερδίσουμε αλλά θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή», είπε. Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε πως «δεν απέμεινε ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στον κ. Σαμαρά», με αφορμή τα ψίχουλα που εξαγγέλλει για υγεία και παιδεία. «




Ακόμη, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε πως έχουν ισχυρό πολιτικό χαρακτήρα. «

Οι εκλεκτοί των Περιφερειών

Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Διώτη
Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ