Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου -Xιόνια τη νύχτα στην Πάρνηθα - iefimerida.gr

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου -Xιόνια τη νύχτα στην Πάρνηθα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασχημα είναι τα νέα του καιρού για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρες καταιγίδες από το απόγευμα του Σαββάτου. Στην Αττική τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στη νοτια Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη) και ενδέχεται να βρέξει από το απόγευμα. Πιθανότητα ασθενών βροχών και στη Θεσσαλονίκη όπου από το βράδυ ίσως και να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια από Κυριακή

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσίασει ο καιρός από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.

Συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις παραθαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές θα είναι ισχυρές.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί και θα φθάνουν τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο:

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαια από το απόγευμα θα ενταθούν και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τη νύχτα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 α τοπικά στ νοτια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαια και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ στα νότια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και το βράδυ και της ανατολικής Στέρεας.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτια τοπικά 7 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά 5 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: στα βορεια βορειοανατολικοί 5 με 8 και στα νοτια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάρνηθα καιρός χιόνια επιδείνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ