Κούγιας: Η οικονομική επιθεωρήτρια έστησε τη δίκη Παπαγεωργόπουλου -Ηταν συμφοιτήτρια με τον πρόεδρο του δικαστηρίου - iefimerida.gr

Κούγιας: Η οικονομική επιθεωρήτρια έστησε τη δίκη Παπαγεωργόπουλου -Ηταν συμφοιτήτρια με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωπική επίθεση στη βασική μάρτυρα κατηγορίας Αναστασία Τσεμπερά εξαπέλυσε στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια (τέως γ.γ. του δήμου) Αλέξης Κούγιας, κατηγορώντας την αντοικτά ότι ήταν αυτή που «έστησε την υπόθεση» σε βάρος του πελάτη του και του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Ο ποινικολόγος κατήγγειλε την οικονομική επιθεωρήτρια ότι ενήργησε «μεροληπτικά και προκατειλημμένα» σε βάρος των κ.κ. Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια, αφού περιόρισε την έρευνά της μόνο στα όσα της υπέδειξαν ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης και ο δικηγόρος του Ευθύμιος Καυκόπουλος, με τους οποίους -όπως είπε ο κ. Κούγιας- η κ. Τσεμπερά συνεργάστηκε σε απόλυτο βαθμό.

«Έγινε στήσιμο από σας σε βάρος των Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια», υποστήριξε ο κ. Κούγιας απευθυνόμενος στη βασική μάρτυρα.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στο πρόσωπο της οικονομικής επιθεωρήτριας, την ρώτησε με νόημα αν ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο με τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, πρόεδρο Εφετών Γιώργο Αποστολάκη κι αν διατηρεί μαζί του φιλικές σχέσεις.

Η κ. Τσεμπερά απάντησε ότι γνώρισε τον κ. Αποστολάκη πρώτη φορά στην έδρα, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Παναγιώτης Κατσιρούμπας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης το περιεχόμενο της ερώτησης και η απάντηση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε εξάλλου, για πρώτη φορά, ότι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, πέρα από την ενασχόλησή του με τη νυχτερινή διασκέδαση και τον αθλητισμό, δραστηριοποιείτο και στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσω εταιρείας στην οποία ήταν συνέταιρος, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Σαξώνης.

Στην ερώτηση γιατί δεν ερεύνησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην ταμία, όταν διαπίστωσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, η κ. Τσεμπερά απάντησε ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τής δόθηκε εντολή να περιορίσει την έρευνα μόνο στους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Πάντως, η μάρτυρας επέμεινε στις ευθύνες των προϊσταμένων του Σαξώνη, οι οποίοι -όπως επανέλαβε- ουδέποτε έλεγξαν τη διαχείρισή του. Κατηγορηματική ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από έδρας για το εάν ο πρώην ταμίας «έστησε» μόνος του την υπεξαίρεση: «Όχι. Δεν διαπίστωσα ότι ήταν τόσο ευφυής».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη (4/2) με την εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας από τους υπόλοιπους συνήγορους υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ