Ενα περίεργο τατουάζ «χτύπησε» στο αριστερό χέρι του ο Ελβετός πρωταθλητής του τένις Σνάνισλας Βαβρίνκα με το περίπλοκο γενεαλογικό δέντρο: έχει γερμανό πατέρα τσεχικής καταγωγής, ελβετίδα μητέρα και προπάππο, που είχε γεννηθεί κοντά στα σύνορα Πολωνίας και ενωμένης Τσεχοσλοβακίας.
«Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better», το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «Προσπάθησες. Απέτυχες. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε με καλύτερο τρόπο» γράφει το τατουάζ από το έργο «Worstward Ho» του Σάμουελ Μπέκετ του 1983.
Ενα μήνυμα ελπίδας και επιμονής που ο Βαβρίβκα διαθέτει αφού μετά από πολλές απογοητεύσεις κέρδισε προχθές το Open Αυστραλίας κερδίζοντας απέναντι στα ιερά τέρατα Τζόκοβιτς και Ναδάλ.
«Οι λέξεις του Μπέκετ στριφογυρίζουν στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό. Είναι κομμάτι της ζωής μου, αφορά το πώς βλέπω τη ζωή μου, το πώς βλέπω το τένις. Σε γενικές γραμμές έτσι βλέπω την καριέρα μου. Πάντα επιστρέφω στο κορτ. Πάντα επιστρέφω στην προπόνηση, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να δημιουργώ στον εαυτό μου τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσω να κερδίσω τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου» ήταν τα λόγια που έβγαιναν μέσα από την καρδιά του Ελβετού, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο «Grand Slam» στην καριέρα του έπειτα από 36 απόπειρες. Πηγή 20minutes.ch
Εδώ με την αραβικής καταγωγής γυναίκα του Ilham Vuilloud: