Tσίπρας: Μεγάλος συνασπισμός ; Καλό ανέκδοτο! - iefimerida.gr

Tσίπρας: Μεγάλος συνασπισμός ; Καλό ανέκδοτο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φρένο» σε κάθε συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία σε έναν μεγάλο συνασπισμό, σπεύδει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των δημοσκοπικών ευρημάτων που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο.

«Καλό ανέκδοτο! Είναι η τελευταία γραμμή της απελπισίας τους», σχολίασε σήμερα στη Βουλή, ανώτατο κομματικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος, σε κατ' ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι μάχες των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα, χαμηλώνοντας έτσι τις προσδοκίες για τις δημοτικές εκλογές, για τις οποίες η θέση είναι πως επηρεάζονται εν πολλοίς από τοπικές ιδιαιτερότητες.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε πως αν η αξιωματική αντιπολίτευση κερδίσει τον δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια της Αττικής, «το πολιτικό μήνυμα θα είναι ισχυρό». Σε ο,τι αφορά στο προφίλ του υποψηφίου για την Αθήνα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το πρόσωπο θα είναι κομματικό ή από άλλο χώρο, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή η μάχη για «τον δήμο της Θεσσαλονίκης θα είναι πιο δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ» . Αντιθέτως, σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα εκτιμούν πως τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Αναφορικά με την λίστα των ευρωεκλογών, οι περισσότερες εκλόγιμες θέσεις θα έχουν κλείσει στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν με εσωκομματικό δημοψήφισμα (όπως προβλέπει το καταστατικό) θα κλειδώσουν οι 5 από τις 8 πρώτες θέσεις.

Οι δύο θέσεις στην πρώτη εξάδα, μεταξύ των οποίων πιθανώς και η πρώτη, θα καλυφθούν με απόφαση τη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και έγκριση της ΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ