Quaalude: Το βαρβιτουρικό των γιάπηδων των 80's και 90's που κατέστρεψε κόσμο και κοσμάκη [βίντεο] - iefimerida.gr

Quaalude: Το βαρβιτουρικό των γιάπηδων των 80's και 90's που κατέστρεψε κόσμο και κοσμάκη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανήλθε προσφάτως στο προσκήνιο χάρη στη σπινταρισμένη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε για τον περιώνυμο Λύκο της Γουόλ Στριτ και τη ζωή του που θύμιζε στην καλύτερη περίπτωση εκτροχιασμένο τρενάκι σε λούνα παρκ.

Ο λόγος για το περίφημο Quaalude, το ηρεμιστικό χάπι που δέσποζε κατά τις δεκαετίες του '60 και '70 συνταγογραφούμενο για τη διαχείριση των διαταραχών του άγχους, αλλά και ως μυοχαλαρωτικό-υπνωτικό.

Λόγω της χαλάρωσης που επέφερε και την διέγερση των αισθητήριων οργάνων, οι χρήστες το έπαιρναν πριν τη σεξουαλική πράξη για βελτιστοποίηση της ηδονής και απόλαυσης.

Κατά τη δεκαετία του 80 η ουσία «μεθακουαλόνη» απαγορεύθηκε στις ΗΠΑ λόγω των εθιστικών και εξαρτητικών συνδρόμων που προκαλούσε η εκτεταμένη χρήση του.

Ωστόσο, συνέχισε να κυκλοφορεί παράνομα – εισαγόμενο από τον Καναδά – κυρίως στους κύκλους των υπερ-δραστήριων γιάπηδων χρηματιστών της δεκαετίας του '80 και του '90, οι οποίοι τα κατανάλωναν σε μεγάλες δοσολογίες σε συνδυασμό με άλλες ηρεμιστικές, αγχολυτικές ουσίες όπως οι βενζοδιαζεπίνες.

Τα συνηθισμένα αποτελέσματά του περιλαμβάνουν χαλάρωση, ευφορία και υπνηλία, μειώνοντας τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή. Οι μεγαλύτερες δόσεις μπορούν να επιφέρουν κατάθλιψη, δυσκολία ελέγχου και συντονισμού των μυών και της ομιλίας.

Υπερβολικές δόσεις μπορούν να προκαλέσουν παραλήρημα, σπασμούς, υπερτονία, επίταση των αντανακλαστικών, εμετό, νεφρική ανεπάρκεια, κώμα, ακόμη και θάνατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ